In een waar spektakelstuk en kansenfestijn hebben Helvoirt en BVV 1 punt overgehouden aan hun onderlinge treffen. Qua spelbeeld was een gelijkspel ook een verdiende uitslag, al had BVV, zeker getuige de 2e helft, zich te kort gedaan door de nodige kansen niet te benutten. Helvoirt leek tegen z’n eerste nederlaag aan te lopen, maar het slotoffensief loonde met de gelijkmaker diep in blessuretijd.
Onder een heerlijke najaarszon begon Helvoirt sterk aan het treffen met (virtueel) nummer 2 BVV en kreeg na anderhalf minuut spelen een vrije schop. Corné krulde die vrije trap prachtig langs de kansloze doelman Erik Poelstra in de kruising. Daarna was het de beurt aan BVV. Guillermo Le Couvreur kopte een voorzet van Armand Selmani goed in maar Remco redde van dichrbij prima met een hand. Thijs verraste aan de andere kant bijna Poelstra die met de nodige moeite zijn hoekschop over het doel tikte. BVV nam het initiatief over. Nadat een schot van Thomas Kagie net naast ging, was het na 27 minuten wel raak voor BVV. Imad Hamria legde een lange bal van Rick van Pinxten tot bij Guillermo Le Couvreur die Floris op snelheid klopte en vervolgens ook Remco in de lange hoek klopte. Het betekende het eerste tegendoelpunt van Helvoirt dit seizoen in eigen huis. In de extra tijd had Remco met de nodige moeite ook Armand Selmani van scoren kunnen houden.
Na rust was ook de eerste kans voor de gasten. Een voorzet van Le Couvreur kwam bij Hamria die Remco kwijt was, half weggleed en z’n poging naast het doel zag belanden. Toen schoot Rico in een keer naast, schoot Balta voorlangs en was het weer Rico die zich goed vrij kapte, maar op het moment suprême de bal niet goed raakte. Een kwartier voor tijd viel een pass voor de voeten van wederom Guillermo Le Couvreur die ineens voor Remco opdook en beheerst z’n 2e van de middag scoorde. De kansen en mogelijkheden bleven komen. Bij Helvoirt was het vaak net niet of zat er een BVV’er tussen en BVV kwam er beter uit, maar was slordig in de eindpass of afronding. Toch schoot Thijs een vrije trap op de buitenkant van de paal, en kreeg Imad Hamria, na wegglijden van Stijn, een 1 op 1 kans en schoot naast. Helvoirt zet in de extra tijd een offensief in. Nick kopt voorzet van Mart naast en Mart zelf zag z’n schot/voorzet voorlangs gaan maar Rico kon hem nog binnen houden en zijn voorzet werd door Mart naast gekopt. In de 92e minuut was invaller Faouzi Garmat dichtbij de 1-3. Remco redde wederom uitstekend, tot 2x toe. Gaat Helvoirt toch schade oplopen in de strijd om de 1e periodetitel? Nee, want in de 93e minuut viel de 2-2 dan toch. Poelstra kon het schot van Tim niet keren en Nick was er als de kippen bij om de rebound te verzilveren; 2-2. Achteraf gezien kon dat doelpunt weleens héél belangrijk zijn want Heeswijk won (met 0-5) en waren dus even virtueel koploper op doelsaldo.
Verslag Jurgen HamersToch wordt de 1e periode pas over 2 weken beslist want volgende week hebben we een bekerwedstrijd, en wel uit tegen de club waar Helvoirt een groot verleden mee heeft: Nevelo. Nevelo boekte vandaag pas z’n eerste zege van het seizoen in de competitie en willen dus nog meer vertrouwen tanken door te stunten tegen ons, maar wij willen nemen de beker ook serieus dus willen we ook komende zondag winnen. De wedstrijd wordt volgende week zondag gespeeld om 14:30. Tot volgende week.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *