Door: Comité Stop Overlast Duinoord  

De Raad van State heeft opnieuw de exploitatievergunning van Duinoord vernietigd. Volgens de Raad van State moet eerst het parkeerprobleem rond Duinoord effectief opgelost worden voordat het bedrijf weer open mag. Deze uitspraak is bindend.
Burgemeester Zwijnenburg van Haaren gaf Duinoord in 2014 een exploitatievergunning. Die regelt dat op het bedrijf op deze plek mag draaien en is – naast een drankvergunning – verplicht voor een horecabedrijf. De vergunning werd een jaar later door de Rechtbank wegens fouten vernietigd. Prompt gaf de burgemeester Duinoord een nieuwe exploitatievergunning, die ze later weer wijzigde. Dat alles werd beoordeeld door de Raad van State in Den Haag, de hoogste bestuursrechter.
De Raad van State oordeelt dat het parkeren rond Duinoord ontoelaatbare overlast oplevert. Daarom had de burgemeester geen vergunning mogen afgeven. Dat ze dat wel deed was ‘onzorgvuldig’ en ‘ondeugdelijk’, schrijft de Raad. Het gedeeltelijke parkeerverbod, dat vorig jaar werd ingevoerd, lost het parkeerprobleem niet op, stellen de rechters. Daarom wordt ook de nieuwe exploitatievergunning verscheurd.
De Raad van State draagt de burgemeester op om de parkeersituatie opnieuw goed te onderzoeken en om de parkeeroverlast nu effectief tegen te gaan. De rechters geven als suggesties: minder bezoekers toelaten, meer eigen parkeerterrein of permanent parkeertoezicht. Dat moet dan dwingend aan Duinoord worden opgelegd. De Raad van State voegt eraan toe: “Ook zal de burgemeester moeten bezien of het in de huidige vorm van het recreatiepark, mede gezien het all-in-concept, wel mogelijk is om de parkeeroverlast effectief tegen te gaan. Als dat niet mogelijk is, dan zal de burgemeester moeten overwegen of het recreatiepark in een andere vorm kan worden geëxploiteerd zonder onaanvaardbare overlast te veroorzaken.” Het comité leest dit als een waarschuwing aan de burgemeester: “Pak Duinoord aan, want zo kan het niet langer!” De Raad van State wil er zelf op toezien dat het nu effectief wordt opgelost.
Eerder deze maand gaf de Raad van State ook de Provincie Noord-Brabant de opdracht om goed te onderzoeken of Duinoord schade veroorzaakt aan de omringende natuur van het Nationaal Park Loonse en Drunense Duinen. Als daar uit komt dat er natuurschade kán zijn, dan moet ook de Provincie Duinoord aan banden zeggen, zo sprak de Raad uit.
www.stopoverlastduinoord.nl

zie-reactie


 

2 Comments

Avarage Rating:
 • 0 / 10
 • Karel , 24 november 2016 @ 17:47

  Weer een zaak voor de rechter , volledig onnodig als de Burgemeester haar werk beter doet en meer naar de burger en omwonende luistert en niet alleen haar eigen eenzijdige ideeen doordrukt .
  Dat kost veel ergernis en belasting geld en onnodige inspanningen van het gemeentelijk personeel .
  In Haaren hebben we een voorbeeld hoe een burgemeester die er toch voor alle burgers is en deze ook gelijk moet behandelen niet zou moeten funcioneren .
  Het kan haast niet slechter dus laten we als Helvoirt zo snel mogelijk overgaan naar Vught .

 • Gerard Schellekens , 25 november 2016 @ 16:16

  Al weer een voorbeeld waarin een klein dorp groot wil zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *