Slider1
slider2

Politiek steunt aanpak tijdelijke woningen, bewoners blijven kritisch

VUGHT – 13 april 2023. De meeste partijen in de Vughtse gemeenteraad steunen de bouw van tijdelijke woningen in Vught.

In de commissie lag donderdag 13 april het Plan van Aanpak van het college op tafel. Maar verschillende insprekers lieten zich voorafgaand aan de commissie kritisch uit over het plan.

B&W komt nu met een nieuw voorstel over tijdelijke woningen waarin de communicatie met de inwoners centraal staat. In december ontstond daarover veel commotie met name onder inwoners van de Vughtse Hoeven. Zij voelden zich overvallen nadat zij in gemeentelijke stukken lazen dat er tijdelijke woningen in hun wijk zouden komen. Het leidde in januari tot het vertrek van wethouder Fons Potters.

In het nieuwe stuk van B&W worden criteria genoemd waaronder tijdelijke woningen gebouwd kunnen worden. Locaties komen later aan de orde. De PLV is als enige partij tegen tijdelijke woningen. “Bouw zo spoedig mogelijk permanent”, sprak Joris Vrensen.
Op vragen vanuit de commissie stelde wethouder Yvonne Vos dat de tijdelijke woningen er voor maximaal 15 jaar staan. “Maar dat kan ook korter.” Voor tijdelijke woningen hoeft geen bestemmingsplanprocedure te worden gevolgd zodat deze er sneller kunnen staan. Vos maakte bekend dat inwoners vanaf vrijdag 14 april met voorstellen voor locaties kunnen komen via de site: www.wijinvught.nl.

Inwoners kritisch
Inwoners waren kritisch over het Plan van Aanpak voor tijdelijke woningen. Herman Brinkhoff maakte zich namens bewoners van de Vughtse Hoeven “grote zorgen” over dit plan. De criteria in dat plan geven geen duiding en zijn tegenstrijdig, vond Brinkhoff. De inspraak noemde hij ‘schijnparticipatie’. Brinkhoff noemde het ‘onzinnig’ dat alle inwoners van Vught met voorstellen voor locaties kunnen komen. “Dat werkt nimby in de hand.”
Ook andere bewoners hadden kritiek zoals bewoners van het Heunpark en bewoners van de service-appartementen Eikendonck. Namens de Vereniging van Eigenaren werd gewezen op de onveiligheid als in het parkje achter het wooncomplex wordt gebouwd.

Door Peter Corvers

Download onze gratis app

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *