Slider

Plan voor N65 blijft ongewijzigd

VUGHT/CROMVOIRT/HELVOIRT – 18 januari 2021. Het plan voor de N65 bij Vught wordt niet gewijzigd. Het nieuwe Vughtse college bouwt de komende tijd voort op het bestemmingsplan dat de gemeenteraad op 14 mei vorig jaar heeft vastgesteld. Dat blijkt uit het Bestuursakkoord van D66, PvdA/GL, VVD en CDA dat maandag 18 januari bekend is gemaakt.

Daarmee halen D66 en het CDA bakzeil. Beide partijen stemden vorig jaar tegen het bestemmingsplan voor de N65 omdat het volgens beide partijen zal leiden tot een enorme druk op het lokale wegennet van Vught. Er komt geen nieuw onderzoek naar de mogelijkheid van een tunnel onder de N65 en ook een volledige aansluiting op de rijksweg bij restaurant In ‘t Groene Woud lijkt nu definitief van de baan.
Het nieuwe college wil onderzoeken welke aanvullende maatregelen er op het lokale wegennet kunnen worden genomen ‘om de leefbaarheid te verbeteren’.
“Op één punt zijn we niet tevreden met het akkoord”, sprak Rutger Jans (CDA) tijdens de persconferentie maandagmiddag, doelend op het onderhandelingsresultaat van de N65. “We zijn niet blij met dit compromis. Het is wat het is.”

In het Bestuursakkoord dat de titel ‘Een nieuwe start’ meekrijgt wordt verder ruim aandacht besteed aan de nieuwe bestuursstijl die er in Vught moet komen. Het nieuw college belooft meer en betere burgerparticipatie en een opener werkwijze. “We willen minder macht en besluiten bij het college leggen en meer bij de gemeenteraad”, zei Toine van de Ven (PvdA/GL) maandag. Yvonne Vos (CDA): “We willen af van het ouderwetse coalitie-oppositie denken.”
Wat woningbouw betreft ligt het accent de komende jaren op betaalbare woningen, vooral voor jongeren, starters en ouderen. Verder wil het nieuwe college de schuldenlast van de gemeente Vught terugbrengen tot een schuldquote van 130 procent. Nu is die quote 156 procent.
Omdat deze bestuursperiode extra lang duurt, vijfenhalf jaar, wil het college halverwege deze periode verantwoording afleggen over de stand van zaken aan de gemeenteraad.

De portefeuilleverdeling in het nieuwe gemeentebestuur is als volgt:

Fons Potters (D66): woningbouw en volkshuisvesting, milieu en afval, onderwijs, jeugdzorg, welzijn, jongerenbeleid.
Mark de Maine (VVD): verkeer (incl. N65 en spoor), economische zaken, financiën, toerisme en recreatie.
Toine van de Ven (PvdA/GL): openbare ruimte, klimaat en energie, Wmo, participatie, ouderenbeleid, accommodatiebeleid, kunst/cultuur.
Yvonne Vos (CDA): ruimtelijke ordening, natuur en landschap, buitengebied, sport, organisatieontwikkeling, monumenten en erfgoed.

Een bericht plaatsen, een mededeling doen, familiebericht doorgeven of verenigingsnieuws, dat kan bij HelvoirtNet. Tevens zijn wij altijd op zoek naar het laatste nieuws. (een foto en/of logo erbij maakt het vaak leuker). Mailen maar! nieuws@helvoirt.net

1 Comment

Avarage Rating:
  • 0 / 10
  • Rob Remmers , 18 januari 2021 @ 18:57

    Dit is goed nieuws voor de gemeentes Vught en Haaren. Een veiligere N65 zal iedereen aanspreken en nog beter de leefbaarheid zal toenemen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *