De herfst is, wanneer de bladeren aan de bomen verkleuren, een fraaie periode. Op het moment dat de bladeren gaan vallen kunnen zij echter overlast veroorzaken.
Zoals elk jaar worden de bladeren in de straten enkele malen verwijderd door onze aannemer (WSD Groen en Bouw).
Naast deze periodieke schoonmaak plaatsen wij bladcontainers op een aantal plekken waar veel grote gemeentelijke bomen staan.
Waar en wanneer?
De (34) bladcontainers plaatsen wij in de bebouwde kom van de vier kernen, in de periode dat de bomen hun blad laten vallen. De locatiekeuze is gemaakt op grond van de te verwachten hoeveelheid bladeren. Kort daarna worden verwijderen wij ze weer. Het kan zijn dat ze daarna nog op een andere locatie geplaatst worden.
Wij zetten de containers in week 40 en halen ze eind week 50 weg.
Biezenmortel: Vorselaerstraat Kloosterstraat en Capucijnenstraat.
Esch: Haarenseweg, Nieuwland, Leunisdijk en Postelstraat.
Helvoirt: Tilburgstraat, Sint Nicolaasstraat, Van de Meerstraat, Van Oirschotstraat, Lage Driesstraat, Van Grevenbroeckstraat, Lijsterbes, Kloosterstraat, Sint Jorisstraat, Poirterstraat, Oude Rijksweg, Eikendonk en Berkendreef
Haaren: Groenplein, Kerkstraat, Haarensteijnstraat, Keizerstraat, Lindelaan, Tempeliersdal, Burgemeester de Ruijterstraat, Bossebaan, Oude Kerkweg, Plataanlaan, Tempeliersweg, Vendelplein, Scheurbroeksesteeg en Broeksteeg.
De bladcontainer kan u een extra bezoek aan de milieustraat besparen.
Deze containers zijn uitsluitend bedoeld voor bladeren, indien ze gebruikt worden voor het dumpen van ander (groen)afval, verwijderen wij ze onmiddellijk.
Met de bladcontainers willen we voorkomen dat bladeren op een andere wijze worden aangeboden, bijvoorbeeld op hopen langs de weg.
Informatie
Voor meer informatie kunt u bellen met de afdeling Ruimte en Samenleving van de gemeente, telefoon (0411) 62 72 82.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *