In een meer spannende dan goede wedstrijd heeft Helvoirt de 5e competitiezege op rij geboekt. Tegen promovendus Emplina werd het 1-0. In de 1e helft kreeg Helvoirt de meeste kansen en wist daarin ook te scoren. In de 2e helft waren er geen of nauwelijks kansen. Toch trok Helvoirt de zege verdiend over de streep.
Deze competitie starten met 4 zeges op rij is mooi, maar misschien stond vandaag, met alle respect voor de eerdere tegenstanders, de eerste échte test op het programma. Het ook nog ongeslagen Emplina kwam op bezoek. Met Koen Asseldonk in de basis i.p.v. de geblesseerde Max begon Helvoirt de strijd met de Empelnaren. Het was ook Helvoirt dat de eerste kansen liet noteren. Na 7 minuten werd een voorzet neergelegd tot bij Nick die z’n schot gekeerd zag worden door Tom Stupers. Die zelfde Stupers had ook een antwoord op een schot van Rico na 20 minuten. Ook Emplina liet zich zien. Eerst kopte Ethmond Henriquez een voorzet van Mitchel Bodelier naast en wist Remco de inzet van Michiel Buijs te pakken. Het was vooral middenveld voetbal want beide ploegen gaven weinig ruimte weg. Toch wist Helvoirt 6 minuten voor rust toch een gaatje te vinden. De voorzet van Roel leek door iedereen te worden gemist, totdat daar ineens de man met de roze kicksen, Floris, opdook en z’n rechtervoet er tegenaan zette. Op de lage inzet had Stupers geen antwoord; 1-0. Nick volleerde ook een bal van Rico net naast het doel. Waarmee het laatste wapenfeit uit de 1e helft een feit was.
Diezelfde Nick profiteerde meteen na de rust bijna van een foutje van Stupers. Amper 10 seconden gespeeld in de 2e helft schoot de Empelse keeper een terugspeelbal tegen Nick aan en leek de bal binnen te rollen. Toch voorkwam Stupers zelf nog het doelpunt. Daarna ging in de 48e minuut een vrije schop van Corné nog in het zijnet. Grote kansen bleven daarna uit. Hoewel Helvoirt alleen via Koen, schot ging naast, een keer op doel vuurde. Beide ploegen werden wel vaak gevaarlijk, met name Emplina zette in de 2e helft wel vaak aan, maar de defensie hield de sterkhouders van Emplina goed aan banden. Hoewel de Empelse invaller Ingmar Voorhaar wel voor de gevaarlijkste momenten zorgde. In de extra tijd kreeg Emplina nog 2 corners en 1 vrije schop maar Helvoirt hield stand waarmee de 5e competitiezege van dit seizoen een feit is.
Verslag Jurgen HamersVolgende week gaan we naar ‘Wolluk’ voor de ontmoeting met, opnieuw een promovendus, Baardwijk. Kan Helvoirt van 5 op een rij, 6 op een rij maken? Kom ons weer steunen zou ik zeggen. Tot volgende week.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *