Slider1
slider2

Pieter van de Meerakker benoemd als raadslid D66

HELVOIRT/CROMVOIRT/VUGHT – 4 april 2023. Tijdens de laatste raadsvergadering is Pieter van de Meerakker (35) benoemd tot gemeenteraadslid voor de fractie van D66.

Na de verkiezing van Dianne Schellekens in de provinciale staten van Noord-Brabant was er een plek vrijgekomen in de fractie. Pieter is al sinds de verkiezingen van 2020 nauw betrokken bij de fractie als burgerraadslid en was daarmee een logische keuze.

Pieter is 35 jaar oud en sinds 3 jaar woonachtig in Vught. Samen met zijn vrouw Laura en twee kinderen Lucas, Emma en sinds enkele dagen Benjamin wonen ze met veel plezier aan de Sint-Catharinastraat. Pieter is blij met zijn keuze voor Vught. “Wonen in Vught is een voorrecht. Mooie natuur, goed onderwijs en uitstekende voorzieningen en horeca maken van Vught niet voor niets een van de meest begeerde woongemeentes in de regio.”

Pieter van de Meerakker draait al langere tijd mee in de fractie van D66 als burgerlid en wordt gezien als groot politiek talent. Bij de tussentijdse verkiezingen in november 2020 woonde hij nog maar pas in Vught. De leden hadden al gestemd voor de kieslijst. Daarom kon hij alleen nog als lijstduwer (nummer 25) toegevoegd worden. De bedoeling was dat hij eerder al in de raad zou komen op de vrijgekomen plaats van Jan-Willem Verleisdonk, maar door zetelroof door Desiré Rasenberg (nummer 24) ging de benoeming in december niet door. Radenberg aanvaardde de raadszetel maar keerde direct D66 de rug toe en begon voor zichzelf. Een paar maanden later kon Van de Meerakker dus alsnog benoenoemd worden.

Over zijn ambities is Pieter duidelijk: “We hebben in Vught veel dingen waar we zuinig op moeten zijn. Het vele groen en mooie natuur zijn daarvan een goed voorbeeld. Verduurzaming en groen beleid staan daarmee hoog op de agenda. Aan de andere kant zijn er veel dingen die we beter moeten doen. Verkeersveiligheid, leefbaarheid door bijvoorbeeld schonere lucht zijn hierbij voor mij prioriteiten.”

Een jong gezin, sinds kort dus met een derde, een drukke baan als inkoopmanager bij zonnepanelenbedrijf Natec in Den Bosch en raadslid in Vught, is dat wel te combineren? Pieter ziet hier geen problemen: “Het is belangrijk om dingen te doen in het leven die energie opleveren, niet kosten. Zolang je dat in de gaten houdt is het goed te combineren. Bezig zijn met de toekomst van je eigen leefomgeving en hierop invloed uitoefenen met D66 geven mij die energie. Ik heb dan ook erg veel zin in deze periode als gemeenteraadslid.”

Download onze gratis app

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *