Pastoor Wil Smulders (53) kondigt vertrek bij de Nicolaaskerk in Helvoirt aan. Het bisdom Den Bosch heeft hem dit gevraagd. Waar hij naar toe gaat weet hij nog niet. Hij verwacht dat het geen half jaar op zich laat wachten. Pastoor Wil Smulders is per 1 november 5 jaar vaste pastoor bij de Nicolaaskerk die sinds een paar jaar onderdeel is van de parochie H.Edith Stein uit Vught. Pastoor Wil Smulders maakte dit zaterdagavond in de viering voor het eerste aan de kerkgangers bekend. Hij verwacht dat de Nicolaaskerk geen vaste pastoor meer krijgt.
Hijzelf denkt dat zijn vertrek te maken heeft met de huisvesting. Pastoor Wil Smulders: ”Gedurende vijf jaar woon ik gehuurd in de Torenstraat in Helvoirt. Daar moet ik volgens de huurovereenkomst per 1 november uit. Tijdelijk is een oplossing gevonden door te huren in Biezenmortel. Verbouwen van het parochiecentrum aan de Kastanjelaan in Helvoirt zou een oplossing zijn voor mijn huisvesting maar voor hoelang. Waarschijnlijk is er voor mij geen opvolger meer. Dan is het duur geld dat beter besteed kan worden aan de parochie.”
Per 1 november 2011 is Smulders pastoor van de toenmalige Nicolaasparochie. Deze parochie is samengegaan met parochies in Vught en Cromvoirt. Samen vormen zij de parochie H. Edith Stein.

Van onze correspondent

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *