Hoewel het vaak blij vlagen slordig was wat Helvoirt tegen Nevelo liet zien bekerde het toch simpel door. Bij rust was het al 0-4 waarna Helvoirt het in de 2e helft uit voetbalde.
Juist op het moment dat Feyenoord – Ajax (1-1) werd afgewerkt, stond ook in Oisterwijk een heuse (regio)klassieker op het programma. Natuurlijk, wedstrijden tegen Nemelaer zijn klassiekers en beladen, en speelde Helvoirt daar ook de nodige competitieve wedstrijden tegen, 34 competitie en 4 bekerwedstrijden tot nu toe om precies te zijn. Maar toch is Nevelo de club waar Helvoirt z’n meeste competitieve wedstrijden tegen speelde. Na wat speurwerk in ons archief bleek dat het vandaag alweer de 57e ontmoeting (wedstrijden dus ook in Helvoirt meegerekend!) tussen beide 1e elftallen is. Verdeeld over 54 competitie en 3 bekerduels. De eerste ontmoeting vond overigens pas plaats in 1963 en de laatste ontmoeting dateert van 2011. Dat wil dus zeggen dat we in die periode gemiddeld om de 2 jaar tegen Nevelo gespeeld hebben. En dan rekenen we de nodige vriendschappelijke ontmoetingen nog niet eens mee. Met recht mag dit dus ook een soort van regioklassieker worden genoemd. Maar voordat de wedstrijd kon beginnen moesten eerst nog wat gaatjes worden gevuld want het hoofdveld van Nevelo kende her en der de nodige gaten. Gelukkig wilde Jan van Iersel even bijspringen met kruiwagen en schep, waardoor er gevoetbald kon worden. Nevelo noteerde via Tim van Laak (schot net over) de eerste kans en Helvoirt de eerste goal. De voorzet van Collin werd niet goed weggewerkt en Nick mikte raak in de lange hoek. Helvoirt speelde ondanks de voorsprong niet goed en Nevelo kreeg de kansen. Zo ging een kopbal van Wessel van de Steen voorlangs en redde Remco van dichtbij op een inzet van Job Viellevoye. Na een half uur stuurde Mart Rico op doelman Gijs Liekens af en schoof de 0-2 binnen. 3 minuten later leek Helvoirt de wedstrijd al in het slot te gooien toen Roel de corner van Thijs inkopte. Diezelfde Thijs zorgde daarna zelf voor de 0-4 na 42 minuten toen hij een vrije trap fraai in de kruising lepelde. En waar bij Helvoirt een vrije trap er wel inging ging hij er aan de andere kant niet in want Stefan Schilders raakte de onderkant van de lat en redde Remco even daarvoor op een vrije schop van diezelfde Schilders. Zo kreeg Nevelo de kansen en Helvoirt, ook al speelde het niet goed, de goals.
Na rust wisselde Roland van keeper. Remco eruit en good-old Stefan Wilke erin. Die daarmee met z’n 45 jaar nu de eer heeft van de oudste speler in Helvoirt 1 en daarmee Frank Pullen (die was 42 toen hij z’n laatste wedstrijd speelde in 1 speelde) van de 1e plaats te verdrijven. Al blijft Frank nog wel de oudste veldspeler in 1. Stefan moest meteen aan het werk op het schot van Schilders. Aan de andere kant kon Rico de pass van Mart net niet in het doel glijden. In de 54e minuut moest Stefan dan toch vissen want op aangeven van Joris Appeldoorn tikte Marco van der Meer simpel binnen. Nevelo begon er nog een klein beetje in te geloven, totdat in de 63 minuut Helvoirt de marge weer 4 maakte. Koen kopte een corner van Thijs op de lat, daarna bracht Luke, die weer z’n rentree maakte, de bal voor en kopte Collin (!) de bal binnen; 1-5. Helvoirt creëerde nog de nodige mogelijkheden via Tim, Luke en Jim, een 6e treffer leverde het niet op. Nevelo scoorde nog wel in de 89e minuut via Joris van der Meer. En ook al was het vandaag niet best, de 3e ronde van de districtsbeker is bereikt.
Verslag Jurgen HamersVolgende week gaat Helvoirt op bezoek bij Prinses Irene en kan bij winst de 1e periodetitel pakken. Dus hopen we zondag op veel supporters die vanuit Helvoirt meekomen om ons te steunen in Nistelrode. Tot volgende week.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *