Slider

Palmtakjes zondag beschikbaar in Nicolaaskerk

Een buxustakje herinnert aan de Palmzondag, de laatste zondag van de vastenperiode.

HELVOIRT – 4 april 2020. Palmtakjes zijn zondag 5 april voor belangstellenden beschikbaar in de Mariakapel van de Nicolaaskerk aan de Kastanjelaan in Helvoirt. Rond de klok van 12.00 uur is men daar welkom. (denk aan afstand houden)

Het is al weer een paar weken terug dat er in de Nicolaaskerk vieringen zijn gehouden vanwege het coronavirus. Voorlopig zit er dat ook niet in. Zondag 5 april is het palmzondag, het begin van de Goede Week. Op de laatste vastenzondag herdenkt men de feestelijke intocht van Jezus in Jeruzalem. De vele pelgrims in deze plaats vanwege het Pesach, het joods feest van de ongezuurde broden in de stad, verwelkomden hem met palmtakken.

Palmbomen groeien niet in ons land. Reden om daar buxus, eveneens altijd groen blijvend, daarvoor in de plaats te kiezen. De buxustakjes staan symbool voor de palmbladeren waarmee Jezus op Palmzondag op weg naar de stad Jeruzalem werd bejubeld.

Op Palmzondag is het gebruikelijk de gewijde buxustakjes na de viering mee naar huis te nemen en deze daar een plaatsje te geven achter bijvoorbeeld een kruisbeeld. Die takjes zijn zondag in de Nicolaaskerk aan de Kastanjelaan op te halen rond de klok van 12.00 uur. Daar is een vrijwilliger die in de Mariakapel deze buxustakjes aan belangstellenden overhandigt. Er is geen viering in de Nicolaaskerk maar er is wel via live-stream een viering te volgen vanuit de H.Hartkerk in Vught. Aanvang 11.00 uur.

Van onze correspondent.

Een bericht plaatsen, een mededeling doen, familiebericht doorgeven of verenigingsnieuws, dat kan bij HelvoirtNet. Tevens zijn wij altijd op zoek naar het laatste nieuws. (een foto en/of logo erbij maakt het vaak leuker). Mailen maar! nieuws@helvoirt.net

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *