Slider

Palmtakjes gedurende de Goede Week beschikbaar in de Mariakapel Nicolaaskerk

Palmtakjes in de Mariakapel van de Nicolaaskerk voor belangstellenden. Overdag gratis op te halen.

HELVOIRT –  6 april 2020. Met Palmpasen zijn er palmtakken voor belangstellenden als herinnering aan de laatste zondag van de vastentijd en de herinnering over Jezus bij zijn intocht in Jeruzalem waarbij de mensen hem begroeten met palmtakken. 

Tevens is het een aankondiging van de Goede Week met als hoogtepunt de Paasdagen met het stervensverhaal en wederopstanding van Jezus. Ondanks het coronavirus waarbij geen vieringen worden gehouden zijn er wel palmtakjes beschikbaar. De hele Goede Week liggen er palmtakjes in de Mariakapel van de Nicolaaskerk aan de Kastanjelaan. De Mariakapel is overdag voor iedereen open.

De eerste palmtakken zijn er zondagmiddag even na de klok van twaalf uur door belangstellenden opgehaald. De klokken van de Nicolaastoren luidden twaalf uur en de eerste liefhebber voor een palmtak stond al in het voorportaal om een exemplaar op te halen. Het stond immers op Helvoirt Net. Hij was niet alleen. Meerdere mensen waren naar het kerkplein gekomen om een palmtak op te halen. Zij waren opgelucht toch een palmtak mee naar huis te kunnen nemen zonder dat er een viering aan vooraf ging. De palmtakken zijn in Cromvoirt gewijd door pastoor James Joseph  en door een vrijwilliger naar de Mariakapel in Helvoirt gebracht. De hele Goede Week zijn de palmtakjes op te halen.

Van onze correspondent

Er zijn geen vieringen in de Nicolaaskerk in Helvoirt vanwege het coronavirus maar de Mariakapel is overdag elke dag open.

Een bericht plaatsen, een mededeling doen, familiebericht doorgeven of verenigingsnieuws, dat kan bij HelvoirtNet. Tevens zijn wij altijd op zoek naar het laatste nieuws. (een foto en/of logo erbij maakt het vaak leuker). Mailen maar! nieuws@helvoirt.net

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *