Slider1
slider2

Paarden op hol door luchtballon

HELVOIRT – 6 september 2021. In de Gijzel, na een eerdere landingspoging nabij de Schoorstraat, is vanavond een luchtballon neergekomen in een weiland met paarden en pony’s.

De dieren schrokken zo hevig van de overkomende ballon, die dwars door de boomtoppen ging en van de landing, dat ze op hol sloegen en dwars door de omheining gingen.

“De prikkeldraad zat vast in hun staart en die heb ik eruit gehaald”, aldus de eigenaar. Eigenlijk is het onverantwoord dat in zo’n klein landje die dingen opgaan en zomaar ergens neerkomen, het is altijd een gok waar je terecht komt, vervolgt de eigenaar. “Ik gun die ballonvaarders hun plezier wel maar het is eigenlijk onverantwoord, als de ballon een stukje verder was neergekomen dan kwam die in een weiland met veel meer paarden. Wat zouden dan de gevolgen geweest zijn zo vlak bij de N65”.

De eigenaar van de paarden was zeer bezorgd over deze gang van zaken en morgen komt het International balloonteam langs om de schade te vergoeden.

Het hele gedoe trok veel kijkers.

Bron: HelvoirtNet, foto’s Bart Meesters/Ton Mallens.

Een bericht plaatsen, een mededeling doen, familiebericht doorgeven of verenigingsnieuws, dat kan bij HelvoirtNet. Tevens zijn wij altijd op zoek naar het laatste nieuws. (een foto en/of logo erbij maakt het vaak leuker). Mailen maar! nieuws@helvoirt.net

1 Comment

Avarage Rating:
  • 0 / 10
  • Miriam , 6 september 2021 @ 21:41

    Ze hebben vanavond eerst in mijn rijbak willen landen (Helvoirtsestraat) terwijl ik op m’n paard zat. Ik hoorde ze zeggen dat de boom in de weg stond. Ze zijn weer omhoog gegaan, vanzelfsprekend met behoorlijk wat geluid. Ik heb filmopnames, maar ben gestopt met filmen om m’n camera weg te doen en af te stappen omdat het wel heel spannend werd.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *