Slider1
slider2

Open tuinenroute op zondag 30 juni in Vught en Helvoirt.

HELVOIRT – 18 juni 2024    Open tuinroute

Op zondag 30 juni organiseert KANT weer een open tuinenroute in de gemeente Vught. Er zijn ongeveer 13 verschillende tuinen te bezichtigen verspreid over de gemeente. Op de website welkombijkant.nl vindt u onder de agenda de adressen, de tijden en meer informatie over de tuinen.

Er is veel te zien in de diverse tuinen.
Op deze route is heel veel te zien, de ene tuin is klein, de andere is groot, de ene is al volgroeid en de andere nog volop in ontwikkeling. Dit hele jaar vraagt KANT speciaal aandacht voor het thema “Leve(n) de Bodem”, dit is ook het thema van deze open tuinen route Verder is er ook dit jaar weer veel aandacht voor water, een goede bodemopbouw, bodemdieren, voedsel in de tuin, biodiversiteit en niet te vergeten de schoonheid van een tuin.

Op enkele locaties worden er verschillende bodemproefjes gedaan. U kunt ter plekke zien hoe u de waterdoorlaatbaarheid van uw eigen tuinbodem kan testen en gaan we op zoek naar bodemdiertjes. Alle tuinen zorgen voor veel inspiratie en de eigenaren van de tuinen zullen u enthousiast vertellen over hun tuin.

In het najaar
Ook goed om alvast in uw agenda te noteren: op 14 september organiseert KANT een boeiende lezing over de bodem met als titel “alle kleine beestjes helpen” door Marc Siepman.
Verder in het najaar zal er een cursus volgen, hoe u een eigen natuurrijke tuin kan ontwerpen. Nadere informatie volgt nog.

Burgerinitiatief KANT organiseert deze open tuinenroute zodat u zelf de praktijk kunt zien wat er allemaal mogelijk is en om elkaar te inspireren. Veel praktische informatie die u kan helpen om zelf aan de slag te gaan vindt u op de website www.welkombijkant.nl.

Download onze gratis app

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *