Slider1
slider2

Open Kerk: Meimaand, Mariamaand

HELVOIRT – 15 mei 2023. Voor zeer velen ademt de meimaand een bijzondere sfeer. Omdat de klanken, geuren en kleuren van het voorjaar ons blij stemmen. Omdat het Mariamaand is.

Het zet mensen in beweging. Mensen gaan, bewust gelovig of zonder het te beseffen deze maand langs ’s Heren wegen op weg naar een Mariakapel. Om daar een kaarsje aan te steken. In Den Bosch en omgeving kennen we de traditie om te lopen naar de Zoete Moeder in de Sint Jan. Dit jaar staat ze op een grote blauwe cirkel. Je kunt rondom haar lopen en overal een lichtje opsteken. Zo staat zij in een cirkel van licht. Vol van genade. Licht van liefde.

De meimaand is vol beweging, op weg gaan, pelgrimeren, een kapel aandoen. De populariteit van het pelgrimeren, stil onderweg zijn en wandelen naar de Zoete Moeder, mag je zien als een teken van ‘verinnerlijking’ , een ‘meditatief moment’. Wie daar lopen zijn niet alleen te voet op weg, maar ook met hart en ziel, met huiver en hoop. Lang voordat de naam ‘christen’ bedacht was en ‘de kerk’ bestond, heetten Jezus’ volgelingen De Weg.

Wilt u de bijzondere sfeer van de maand mei in de Open Kerk ervaren en met ons vieren ? Zingt u met ons mee het Wees gegroet Maria? U bent van harte welkom op zaterdag 20 mei in de Oude Sint Nikolaaskerk aan de Van Grevenbroeckstraat in Helvoirt. De aanvangstijd is 19.00 uur.

Download onze gratis app

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *