Slider1
slider2

Onrust op de Guldenberg

HELVOIRT – 5 oktober 2020. Sinds 1 oktober heeft chef Danny Luurssen van Brasserie het Verlangen in de Guldenberg een nieuwe kaart geïntroduceerd. En daarmee heeft hij ook wat onrust veroorzaakt. Niet alleen omdat de gerechten van topklasse zijn, maar ook omdat hij twee van zijn chefs een strijd aan laat gaan.

Onder de noemer ‘The clash of the carpaccio’ hebben collega’s Evy en René ieder hun eigen draai gegeven aan de carpaccio. Evy heeft daarbij gekozen voor een wat modernere insteek. “De meeste carpaccio wordt rauw geserveerd. De mijne niet. Ik begin met het licht bakken van het vlees, zodat de smaak beter tot zijn recht komt. De herfst breng ik erin met een smakelijke paprikadressing, gebakken pompoenpitten, wat oude kaas en een heerlijk kaaskoekje” verteld Evy. René heeft echter een voorkeur voor de klassieke carpaccio. “Carpaccio is er in vele varianten. Op de vorige menukaart stond nog een hippe variant met zelfs een bitterbal van black angus erbij. Ik houd zelf echt van de klassieke bereiding met peper, zout, heerlijke valderrama olijfolie, truffelmayonaise, pijnboompitten en verse truffel. Dat laatste geeft echt een boost. Verder heeft de rode ui een pittig smaakje. En als frisse tegenhanger serveer ik er kleine blaadjes basilicumkers bij”.

En nu is de strijd los gebarsten. Want vanaf 1 oktober is de nieuwe kaart in gebruik, dus de scores worden bijgehouden. Momenteel heeft René een kleine voorsprong, maar Evy is er van overtuigd dat haar moderne insteek niet zal achterblijven. Het is echter aan de gasten om een keuze te maken.

Interesse? Kijk dan op https://www.guldenberg.nl/brasserie voor het nieuwe menu. Reserveren kan telefonisch (0411-642424) of via reserveringen@guldenberg.nl. Er is meer dan voldoende ruimte in de Guldenberg om veilig te eten. En vergeet niet dat het ook heerlijk wandelen is rond de Guldenberg. Op het terrein zelf ligt een leuke route van 2,5 KM, maar langere routes zijn beschikbaar.

Een bericht plaatsen, een mededeling doen, familiebericht doorgeven of verenigingsnieuws, dat kan bij HelvoirtNet. Tevens zijn wij altijd op zoek naar het laatste nieuws. (een foto en/of logo erbij maakt het vaak leuker). Mailen maar! nieuws@helvoirt.net

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *