Tangokwintet Grupo del Sur speelt Piazzolla y Misterio

zondag 22 mei bij Noten op de Noen in Helvoirt

Bezielend bandoneón-spel, meeslepende tango’s en rauwe emoties: Grupo del Sur raakt u in het hart! Astor Piazzolla is dé grote inspirator van deze Nederlands-Argentijnse groep die haar sporen intussen heeft verdiend. Piazzolla was de vernieuwer van de Argentijnse tango: de ’tango nuevo’. Zijn muziek is niet langer een trend maar een begrip. Aan samenspel en virtuositeit worden dezelfde eisen gesteld als bij klassieke muziek. Piazzolla liet zich inspireren door klassieke componisten als Bach, Ravel en Strawinsky, maar ook jazzmuziek speelde een grote rol.
De ‘Groep van het Zuiden’ laat zich op haar beurt weer inspireren door Piazzolla, met eigen arrangementen van bekende werken van klassieke componisten. Op geraffineerde wijze worden klassiek en tango met elkaar verweven. Samen met originele stukken van Piazzolla levert dit een onvergetelijke muzikale ervaring op! De musici van Grupo del Sur weten de juiste toon te treffen en tonen zich een waardig vertolker van Piazzolla’s muziek.
Tangokwintet Grupo del Sur
De groep bestaande uit Matías Pedrana (bandoneon), Anne-Marie van de Grint (viool ), Paul Hagenaars (gitaar), Hetty Sponselee (piano) en Marc van Rooij (contrabas) geeft concerten sinds 2007 en speelde op vele kamermuziekpodia en festivals. Begin 2010 verscheen haar eerste CD Invierno Porteño, in 2012 verscheen Segundo Movimiento. In 2015 verscheen de cd Inspiración.
Waarom raakt deze muziek toch zoveel mensen? Ervaar het zelf en laat u meevoeren in deze wereld van melancholie en hartstocht!
Meer informatie zie www.grupodelsur.nl en www.notenopdenoen.nl en bekijk ook onze Noten op de Noen-Facebookpagina.
De toegang tot het concert is gratis maar om de concerten ook in de toekomst te kunnen blijven bekostigen, zal na afloop een vrijwillige bijdrage worden gevraagd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *