Slider

Noten op de Noen concert

HELVOIRT –  22 maart 2019. Op zondag 14 april is er weer een Noten op de Noenconcert. 

U bent gewent dat het de derde zondag van de maand is maar nu is het de tweede zondag van de maand in verband met de Paasviering. Zondag 14 april treedt voor u op het Maris strijkkwartet. Zoals gewoonlijk is het in de oude kerk van Helvoirt en het begint om 12.15 uur.

Het kwartet is opgericht in 1999 en heeft al vele malen opgetreden in diverse concertseries in het hele land. Het repertoire is zeer breed, van de klassieke strijkkwartetten van Haydn tot hedendaagse meesterwerken.

Het ensemble heeft drie cd’s opgenomen met werken van Korngold, Sjastakovitsch, maar ook van de Finse componist Tauno Marttinen. Deze cd kreeg in het tijdschrift ‘Luister’ een 10! Dat kunnen niet veel mensen zeggen, een tien op je rapport. Dat betekent: hier kunnen we niets aan verbeteren.

En dit top strijkkwartet komt naar Helvoirt.

Ik zal de kwartetleden aan u voorstellen:

Dana Mihaillescu, is sinds 2002 tweede violiste bij het Radio Filharmonisch Orkest. Zij werd geboren in 1976 in Roemenië en komt uit een muzikaal gezin. Haar ouders zijn beide violisten. Van haar vader kreeg ze haar eerste vioollessen.

Brigitte Rebel: was mede oprichtster van de nieuwe master opleiding tot theatermusicus aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag. Deze studie voltooide zij in 2001 en zij mag nu de titel Master of Music voeren (MM). Tijdens haar studie speelde Brigitte in het Nederlands Jeugd Orkest en het orkest van verschillende producties van Joop van den Ende (oa. Miss Saigon en Elisabeth).

Hedwig Smulders: Verscheidene keren heeft zij de altvioolsonate van de Finse componist Tauno Marttinen vertolkt, o.a. in Finland. Van deze muziek is door Finlandia Records een CD opgenomen met oa. Hedwig als soliste

Frank de Gee: begon op 12-jarige leeftijd met cellospelen bij en werd weldra toegelaten op de voorbereidende klas voor jong talent bij het Koninklijk Conservatorium te Den Haag. Hij heeft samen met Hedwig Smulders het Maris Kwartet opgericht.

Zondag 14 april oude kerk Torenstraat Helvoirt

Een bericht plaatsen, een mededeling doen, familiebericht doorgeven of verenigingsnieuws, dat kan bij HelvoirtNet. Tevens zijn wij altijd op zoek naar het laatste nieuws. (een foto en/of logo erbij maakt het vaak leuker). Mailen maar! nieuws@helvoirt.net

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *