Slider1
slider2

Nieuwe activiteiten voor kinderen van 4-12 jaar bij Villa Creatief

HELVOIRT – 4 januari 2024. Een nieuw jaar vraagt om óók een nieuw programma voor Villa Creatief. Iedere woensdagmiddag verandert Jeugdhuis d’n Inbreng in Helvoirt in een Villa Creatief.

Kinderen van 4-7 jaar en van 8-12 jaar kunnen er, onder begeleiding van kunstdocenten en kunstmakers, heerlijk aan de slag. De jonge kinderen zijn welkom van 14:15-15:15 uur. De oudere groep is van 15:30-16:30 uur aan de beurt.
Vaak wordt er beeldend gewerkt en wordt er geschilderd, geboetseerd, gebouwd, geknutseld of getekend. Soms zijn er ook muziek, dans of digitale activiteiten te beleven!

De cultuurcoaches van Plaza Cultura hebben voor de komende weken diverse lokale gastdocenten uitgenodigd.

Vilten en ambachtelijk werken met riet
Op woensdag 10 en 17 januari maken de deelnemers kennis met Freddy Loeffen. Hij heeft gewerkt in het prehistorisch dorp in Eindhoven en is een kei in creatief omgaan met materialen uit de natuur. In de eerste les gaan de kinderen experimenteren en werken met schapenwol en de techniek vilten. In de tweede les maken zij kennis met o.a. pitriet en hoe je daar materialen van kunt maken.

Recyclekunst & PopArt
Op 24 en 31 januari komt kunstdocente Cindy de Graaff langs. In de eerste les neemt zij allerlei afvalmaterialen en gebruikte materialen mee om eigen figuren van te gaan bouwen.
In de tweede les maken de kinderen in heuse Pop Art stijl een eigen portret of kunstwerk, met strakke lijnen en felle kleuren.

Codekids
Experimenteren met Beebots, met de MakeyMakey of met een micro:bit. Samen met Chris Dorna van Codekids biedt HUIS73 twee lessen aan op woensdag 21 en 28 februari. Deze creatieve activiteiten laten de kinderen spelenderwijs kennismaken met programmeren en coderen.

Info en aanmelden
De workshops zijn te vinden op de website www.vughtbeweegt.nl (aanbod jeugd – zoek: villa). Deelname aan een lesblok van 2 lessen kost 9,50 euro. Op de dag zelf binnenwandelen is alleen mogelijk als er nog plek is; we verzoeken dan om ter plekke (online) aan te melden en te betalen.

Iedereen kan meedoen!
Wist je dat er voor gezinnen met een smalle beurs allerlei regelingen bestaan, zodat kinderen mee kunnen doen aan culturele activiteiten? Ook Villa Creatief wil toegankelijk zijn voor iedereen! Wil jouw kind, of iemand die je kent, graag deelnemen, maar is de betaling een drempel? Stuur een mailtje naar heleen@plazacultura.nl, dan denken we graag met je mee om deelname mogelijk te maken. Dat geldt ook als je op een andere manier twijfelt of deelname bij je past vanwege een (fysieke) beperking, of anderszins.

Download onze gratis app

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *