Slider

Nieuw fietspad Oude Bosschebaan

HELVOIRT/BIEZENMORTEL 8 juni 2020. Vanaf 15 juni gaan we aan de slag met het fietspad langs de Oude Bosschebaan.

Het huidige fietspad is nodig aan vervanging toe. Na een voortraject met diverse partijen kunnen we nu van start met het aanleggen van een hoogwaardig fietspad.

De Oude Bossche Baan is onderdeel van de fietsstructuur die de verschillende delen van het Van Gogh Nationaal Park met elkaar verbindt. Het verbeteren en opwaarderen van het huidige fietspad voegt kwaliteit toe voor zowel recreatieve fietser maar ook voor de fietser die het pad gebruikt voor niet-recreatief verkeer.

Wat gaan we doen?
Het fietspad wordt een tweerichtingsfietspad van maar liefst 3,5 m breed. Als ondergrond wordt duurzaam beton gebruikt. Het pad wordt vernieuwd vanaf de Nieuwkuijkseweg tot aan mini-camping Weideblik.

Werkzaamheden
De werkzaamheden starten 15 juni en worden uitgevoerd door Strukton. Tijdens de werkzaamheden wordt het huidige fietspad afgesloten. Fietsers kunnen gebruik maken van de Guldenberg. Voor de veiligheid plaatsen we hier tijdelijk verkeersremmende maatregelen. We verwachten het nieuwe fietspad voor de zomervakantie te openen.

Het project wordt gedeeltelijk gerealiseerd met financiële steun van de provincie Noord-Brabant.

 

Een bericht plaatsen, een mededeling doen, familiebericht doorgeven of verenigingsnieuws, dat kan bij HelvoirtNet. Tevens zijn wij altijd op zoek naar het laatste nieuws. (een foto en/of logo erbij maakt het vaak leuker). Mailen maar! nieuws@helvoirt.net

2 Comments

 • ine b. , 9 juni 2020 @ 09:01

  Ik kan het bijna niet geloven, een breed betonnen fietspad dwars door de mooie natuur achter de Guldenberg! Geen zandpad meer voor paarden en honden en wat gaan auto’s, landbouwvoertuigen die stelselmatig door het gebied (moeten) rijden doen? Die rijden er in de nieuwe situatie alleen maar comfortabeler doorheen. Echt een verbetering dit nieuwe pad!! Het zal ongetwijfeld functioneel zijn, maar mooier wordt het er niet op!!

 • R.Mesman , 11 juni 2020 @ 14:14

  Het fietspad is inderdaad aan een verbetering toe, maar moet dit dan zo breed gemaakt worden dat het een racebaan wordt voor voortjakkerende groepen race fietsers.
  De natuur beleving wordt geweld aan gedaan.
  Als wandelaar, hondenuitlater, natuurgenieter, ruiter wordt de ontspannen tocht over de Oude Bossche Baan een wandeling over een fietssnelweg.
  Dus een verbetering is prima maar een verbreding van 3,5 meter lijkt me ongewenst.

  R.M.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *