Slider1
slider2

Mini-expositie NM Kamp Vugh

Mini-expositie 28 & 29 oktober

VUGHT – 27 oktober 2023. Het Maurick College in Vught besteedde met een aantal kunstklassen aandacht aan het herdenken van oorlogsslachtoffers en in het bijzonder die van de Tweede Wereldoorlog.

Ze stonden ook stil bij de bevrijding van het dorp Vught op 26 en 27 oktober 1944. In het weekend zie je in Nationaal Monument Kamp Vught een selectie van verschillende opdrachten binnen het vak kunst en beeldende vorming. Het museum is geopend van 12.00 tot 17.00 uur; kom de kunstwerken van dichtbij bekijken!

Docent Meike: ‘Elke leerling heeft de herdenking op eigen wijze verwerkt tot een kunstwerk. Hierbij is gekozen voor een uitingsvorm die bij het idee van de leerling past. Er is gebruik gemaakt van schilder-, collage- en tekentechnieken, fotografie, typografie en driedimensionaal werk. Ze hebben de symboliek of het gevoel van hoop, geloof, liefde, identiteit, vrede, vrijheid en toekomst in het werk tot uiting laten komen. De leerlingen vonden het erg bijzonder en belangrijk om aan dit project mee te werken.’

Download onze gratis app

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *