GOUDEN ECHTPAAR IN HELVOIRT

Een zoon van een molenaar uit Udenhout en een boerendochter uit Helvoirt troffen elkaar 57 jaar geleden in een danszaal in café het Centrum in Udenhout. Het bleek liefde op het eerste gezicht. Na 7 jaar verkering trouwden het stel en betrokken een woning in Oisterwijk. Voorbije zaterdagmiddag in februari marcheert harmonie Kunst Adelt terwijl het regent door de Sint Nicolaasstraat in Helvoirt en brengt het gouden paar Coppens-Mathijssen een muzikale hulde. Een complete verrassing voor de gouden bruid en de familie die een surprise feestje regenden.
Eugéne Coppens (74) geboren in Udenhout en Lies Mathijssen (72) geboren in Helvoirt vierden zaterdag in Helvoirt een bescheiden feestje als gouden paar. Eugéne Coppens weet het nog als de dag van gisteren. Hij vertelt: ”Het was liefde op het eerste gezicht. Bij onze eerste dans klonk het lied. Bij ons in Barcelona.” Na zeven jaar verkering trouwden het jonge stel en ging in Oisterwijk wonen. Daar zijn twee jongens en een dochter geboren. Inmiddels zijn er tien kleinkinderen. Hun volgende huis stond in Udenhout. Tegenwoordig woont het gouden paar in de geboortestraat van de jubilerende bruid Lies Mathijssen. Eugéne Coppens verdiende de kost vanaf het begin bij Coppens Meng Unie, een fabrikant van diervoeders. Eerst in Udenhout. Later in Helvoirt en weer later in Helmond. Eugéne Coppens droeg de verantwoording samen met zijn naamgenoten van het mengvoederbedrijf. Moeder Lies zorgde voor de kinderen. Daarnaast ging zij altijd mee naar feestelijke en minder feestelijke en zelfs droevige gebeurtenissen van het personeel van het bedrijf.
IMG-20160220-WA0008
Foto: Bart Meesters
Nu wandelt en sport ze veel. Eugéne Coppens hanteerde in zijn vrije tijd acht jaar de voorzittershamer van voetbalclub VCB uit Biezenmoertel. Het gouden echtpaar houdt van echte humor en kropen jaren achtereen in de ton in Helvoirt om veel klets te verkopen. Eugéne Coppens als de Udenhoutse Broeder en Lies Coppens als Helvoirts Lieske. Met veel plezier denken de bezoekers nog aan die voorbije tijden in het Gastenbosch. Zaterdag was het een verrassingsfeest voor familie in een besloten kring. Later in het jaar is er een feest in het verschiet voor een wat groter gezelschap.
Van onze correspondent (Foto: Bart Meesters)

4 Comments

Avarage Rating:
 • 0 / 10
 • Phily Gersjes , 22 februari 2016 @ 17:36

  Via het HelvoirtNet. Lies &Eugene van harte gefeliciteerd met jullie Gouden Jubileum..
  Wat zou ik graag in Helvoirt zijn geweest zaterdag!!
  Lies was m'n schoolvriendinnetje op de lagere school, en later kwamen we elkaar steeds tegen bij ons Els,
  en ja ook nog leuke herinneringen met carnaval toen we jong waren.
  Hou je taai allebei, dit feestje hebben jullie in ieder geval binnen!!!
  Groeten van Phily uit het (verre) Zeeland

 • Peter van Midde , 2 juli 2016 @ 10:49

  Gefeliciteerd….
  We zaten op de jongensschool. Ik was die bruine jongen uit Indonesie.
  Kn je me nog?

  • Eugene Coppens , 24 maart 2024 @ 17:40

   Zie y nu pas .zou Jr herl graag mog n keer ontmoeten st Nicolaasstraat 16 a helvoirt

 • Marcel , 22 april 2017 @ 22:52

  Gefeliciteerd alsnog vanuit het mooie Leende van neefje Marcel
  Was op zoek naar Eugene’s e-mail maar stuitte o zijn feestnummers

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *