Op het winderige Burgemeester v.Hövell Sportpark sleepte Helvoirt een gelijkspel tegen SC Helmondia uit het vuur. Beide ploegen scoorde niet alleen een doelpunt maar ook een rode kaart. Helmondia was, tot de rode kaart van Helvoirt, de betere ploeg en mocht Helvoirt blij zijn dat Helmondia het na liet de wedstrijd te beslissen. Pas na het Helvoirtse rood ging Helvoirt juist beter spelen en kwam ook verdiend op 1-1. Daarna mocht Helmondia, dat ondertussen ook met 10 man speelde, juist blij zijn dat Helvoirt niet de 2-1 scoorde. De wedstrijd eindigde uiteindelijk in een terecht gelijkspel.
Hoewel er regenbuien werden voorspeld bleef het keurig droog tijdens de wedstrijd en lag het veld er redelijk bij. En op dat veld was het SC Helmondia dat het beste begon en via Jermias Carlos David (naast) en Gregory Lammers (kopbal) de eerste kansen kreeg. Helvoirt kon in het eerste half uur niet veel klaar spelen. Toch kreeg Luke na 29 minuten een goede schietkans maar had de pech dat Rico in de baan van het schot stond. Helvoirt kwam wel wat beter in het spel maar Helmondia scoorde de verdiende openingstreffer toen uitblinker Jeremias Carlos David na een goede actie aan de zijkant de bal bij Yunus Cakmak kreeg die vervolgens tegendraads de bal achter Remco werkte. Amper nadat die goal was gevallen ging Corné in de fout tegen Carlos David die vervolgens de 0-2 aan Marciano Duda bood maar Duda prikte de bal naast het doel. Na 42 minuten werd het ‘gelijk’ toen Nick met een prachtig schot van ruim 25 meter Helmondia keeper Suad Music had verslagen maar vervolgens de onderkant van de lat raakte. De toeschouwers zeiden dat de bal de doellijn had gepasseerd maar de scheids, en assistent scheidsrechter, niet. Daardoor ging Helmondia met een 0-1 voorsprong rusten.
Ook na rust was de eerste kans voor Helmondia en opnieuw was het Carlos David die nu Remco op z’n inzet zag redden. Diezelfde Carlos David ging na 52 minuten opnieuw alleen op Remco af en werd toen afgestopt door Floris wat ten koste ging van een rode kaart voor de Helvoirtse rechtsback. En of hij blij moet zijn met deze opmerkelijke statistiek is de vraag, maar hij is wel de eerste speler van Helvoirt 1 die 2 wedstrijden op rij de rode kaart ziet en evenaart met, in totaal, z’n 4e rode kaart in Helvoirt 1 Gregory de Koning die het ook voor elkaar kreeg om in het 1e 4x een rode kaart te pakken. Ze zijn daarmee nu samen recordhouder van de spelers met de meeste rode kaarten in Helvoirt 1. Al deed Floris daar ‘slechts’ ruim anderhalf jaar over (mei 2014-februari 2016) en Gregory verdeelde z’n rode kaarten over 10 jaar (1997-2007). Pas na het rood van Floris besefte Helvoirt dat er wat te halen viel en koos volop de aanval en dat leverde halverwege de 2e helft ook de gelijkmaker op toen Rico, na een goede diepe bal van Luke, de bal via Helmondia verdediger Tim Smits in het doel wist te krijgen. 2 minuten later ging Rico opnieuw op doelman Suad Music af. Vervolgens liftte Rico alla Diego Maradona de bal met de hand over de doelman en scoorde maar u zult wel begrijpen dat de scheidsrechter dit ‘trucje’ had gezien. Doelpunt afgekeurd. Echter, er ontstond, nadat het doelpunt ‘natuurlijk’ werd afgekeurd, in een keer een opstootje in de 16 waarbij Menno op de grond lag en vervolgens de scheids Helmondia speler Wessel Vincent de rode kaart toonde. Hij gaf na afloop toe dat Vincent Menno in het gezicht had geslagen en vandaar de rode kaart. 10 tegen 10 dus, maar de kansen bleven voor de thuisploeg. Eerst nam Rico een geblokt schot van Menno mee en stuitte vervolgens op Music, en daarna kopte Menno zijn voorzet nog voorlangs. 4 minuten voor tijd leek Helvoirt toch de winst te gaan grijpen toen de inzet van Menno tergend langzaam richting het doel rolde en uiteindelijk op de paal eindigde. Hoewel Helvoirt met de ingevallen Tim en Ingmar nog volop in de aanval ging bleef de 2-1 uit maar het was, over de hele wedstrijd gezien, niet verdiend geweest. Net als in Helmond was 1-1 een terechte uitslag die ook zomaar 2-2 of 3-3 had kunnen zijn.
Verslag Jurgen HamersVolgende week spelen we weer thuis, dan is het de derby tegen Real Lunet. We zullen dan met name in defensief opzicht een aantal mensen missen aangezien Floris en Rick (door z’n 4e gele kaart vandaag) geschorst zijn en Stijn op wintersport is. Maar met de strijd die we het laatste half uur op de mat legde zouden we van Real Lunet kunnen winnen. Dat hadden we tijdens de eerste wedstrijd ook gedaan toen we als collectief het goed voetballende Real Lunet met 3-1 klopte. Komt het allemaal weer zien volgende week!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *