WOZ-BESCHIKKINGEN EN AANSLAGEN GEMEENTELIJKE BELASTINGEN 2016

Eind februari 2016 zijn de WOZ-beschikkingen en aanslagen gemeentelijke belastingen weer verstuurd. Voorheen ontving u per belastingjaar een apart aanslagbiljet voor afvalstoffenheffing en rioolheffing. Vanaf 2015 kan het zijn dat er meerdere belastingjaren op één aanslagregel staan.
Digitale Belastingbalie
Wilt u snel uw taxatieverslag raadplegen, bezwaar maken of uw specificatie van de ledigingen inzien? Ga dan op de voorpagina van www.haaren.nl naar de “Digitale Belastingbalie”. U kunt met uw DigiD inloggen en op deze manier veel zaken regelen die te maken hebben met uw WOZ-beschikking en/ of aanslag gemeentelijke belastingen. Nog geen DigiD? Ga dan naar www.digid.nl/aanvragen. DigiD geeft aan dat de doorlooptijd van de aanvraag ongeveer vijf werkdagen is.
Vragen?
Algemene informatie over de aanslagen of de WOZ- beschikking kunt u vinden op www.haaren.nl onder “Digitale/Balie > Producten&Diensten” of met behulp van de zoekmachine. Heeft u na het lezen van de informatie op onze website toch nog een vraag? Stuur dan uw vraag naar belastingen@haaren.nl.
Team belastingen is op werkdagen ook telefonisch bereikbaar tussen 9.00 tot 16.00 uur, belasting telefoonnummer (0413) 48 12 41. In de eerste weken nadat de WOZ-beschikkingen/ aanslagen zijn verstuurd, kan het zijn dat de medewerkers telefonisch bezet zijn in verband met de drukte. Probeert u het dan op een later tijdstip nog eens of stuur een e-mail naar bovenstaand e-mailadres.
Team Belastingen

NIEUW: START INLOOPCAFÉ IN DEN DOMP
Elke maandag van 19.00-21.00 uur in Den Domp, Kerkstraat 26 in Haaren

Sinds deze maand ben je wekelijks van harte uitgenodigd om binnen te lopen bij het inloopcafé. Deelnemersbijdrage € 4,00 per keer. (bijdrage wordt minder naar gelang er meer deelnemers zijn). Koffie / thee voor eigen rekening.
Het inloopcafé is er voor mensen die zelfstandig wonen in de gemeente Haaren met een lichte verstandelijke beperking of (ex-)cliënten van Reinier van Arkel groep.
Je kunt er binnenlopen voor een praatje en een kopje koffie, een kaartje leggen, een luisterend oor krijgen. Heb je vragen over bijvoorbeeld een brief of formulier dan kijken we graag met je mee. De inloop vraagt een deelnemersbijdrage van 4,- per week. Koffie en thee zijn voor eigen rekening.
Heb je vragen, mail dan met: a.de.paauw3@kpnplanet.nl
Graag tot ziens!
Bert, Liesbeth, Ini en Petra

LET OP BIJ VERKOOP VAN STROOPWAFELS, KAARTEN ETC. VOOR HET GOEDE DOEL

Wij als Gemeente, krijgen regelmatig vragen over het verkopen van kaarten, stroopwafels en dergelijke door organisaties die iets met ‘droom, ‘kind’ en ‘wens’ in de naam hebben.
Voor elke verkoop ten behoeve van het goede doel dient een collectevergunning bij de gemeente aangevraagd te worden
Het CBF ( Centraal bureau Fondsenwerving) raadt het publiek af, om kaarten en dergelijke, aan de deur te kopen. In de meeste gevallen gaan de verdiensten naar de kaartverkoper en de commerciële organisatie. Of en hoeveel er wordt afgedragen aan het goede doel is zelden duidelijk. Kaartverkoop e.d. neemt een enorme vlucht. Blijkbaar is het zeer lucratief. Helaas kan het CBF deze praktijken niet voorkomen. We proberen zo veel mogelijk te waarschuwen.
Kortom, wordt u geconfronteerd met mensen die bij u thuis aanbellen om iets te verkopen voor een goed doel, vraag om hun vergunning en legitimatie. Kunnen ze dit niet tonen waarschuw dan de politie omdat het dan waarschijnlijk om een illegale collecte gaat waarvan de winst in de zakken van de organisatie verdwijnt en er geen enkel goed doel mee geholpen is.

WIJZIGING LOCATIE TEXTIELCONTAINERS HELVOIRT

In verband met de aanstaande oplevering van een woningbouwproject in de Sint-Jorisstraat, worden de twee openbare textielcontainer van stichting SYMPANY, verplaatst naar de Burgemeester Versterstraat (zijstraat van het Vincent van Goghplein).

MELDINGSPLICHT ONTHEFFING OP HET STOOKVERBOD

Wilt u in maart gebruik maken van de mogelijkheid om erfbeplanting in het buitengebied op te stoken, vergeet dan niet om dit vooraf te melden.
Meldingsplicht
Minimaal 2 werkdagen voordat u met het daadwerkelijk stoken gaan beginnen, moet u een melding doen bij de gemeente. Dit kan via telefoonnummer (0411) 62 72 82 of via www.haaren.nl (Meldpunt Haaren). U hoeft niet naar het gemeentehuis te komen voor het persoonlijk aanvragen van een ontheffing.
Het betreft een meldingsplicht, wat betekent dat u in overtreding bent op het moment dat u gaat stoken en u geen melding hiervan heeft gedaan. De voorschriften zijn via www.haaren.nl te downloaden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *