Slider1
slider2

Lezing over globalisering in HelvoirThuis

HELVOIRT – 20 januari 2024. Op dinsdag 23 januari geeft Rob Brugts een lezing over globalisering in het HelvoirThuis. De wereldpolitiek beheerst het dagelijkse nieuws. Er zijn forse spanningen tussen landen en waardoor die steeds minder met elkaar samenwerken.

Globalisering is het proces van wereldwijde economische, politieke en ook culturele samenwerking. Internationale handel wordt ermee bevorderd en doordat landen zich kunnen concentreren op hun eigen sterkte, is schaalvergroting en innovatie het gevolg. De laatste jaren is er duidelijk sprake van teruggang, oftewel deglobalisering. De spanningen in de wereld nemen toe en het is de vraag wat dat betekent voor de positie van Europa (en daarbinnen Nederland) als economische macht. Wat betekent dat voor onze relaties met belangrijke handelspartners?

Rob Brugts heeft een groot deel van zijn werkzame leven op het internationale werkveld doorgebracht, vanuit een achtergrond als civiel ingenieur en opleidingen in Business Administration en Contractmanagement. Momenteel legt hij zich toe op complexe vragen vanuit bedrijven en overheid. Rob Brugts is een begenadigd spreker. Het belooft dan ook een zeer interessante lezing te worden.

De lezing van de Vereniging 55+ in het HelvoirThuis op 23 januari begint om 19.30 uur en duurt, inclusief een korte pauze, ongeveer anderhalf uur. Inloop vanaf 19.00 uur. De entree bedraagt € 4,00 voor leden van de Vereniging 55+ en € 5,00 voor niet-leden. De koffie/thee is inclusief.

Tot dinsdag in het HelvoirThuis.

Vereniging 55+
Annemarie van Hoof en Peter Corvers

Download onze gratis app

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *