Slider1
slider2

Lezing over Dagboek van een Herdershond

HELVOIRT – 18 september 2022. Op donderdag 22 september organiseert de Vereniging 55+ in Helvoirt een lezing over Jacques Schreurs, (1893-1966), priester en dichter, en auteur van het boek Kroniek eener parochie (1948).

De lezing wordt verzorgd door journalist Theo Schouw.

Op deze Kroniek is de tv-serie Dagboek van een herdershond gebaseerd. Deze in de jaren 70 door de KRO uitgezonden tv-serie die meer dan zeven miljoen kijkers trok, gaat over de lotgevallen van de kwetsbare kapelaan Erik Odekerke, alter ego van Schreurs zelf en vertolkt door Jo De Meyere. Gebaseerd op dezelfde Kroniek liep deze zomer in Maastricht de succesvolle musical Dagboek van een herdershond, van theaterproducent Albert Verlinde.

Schreurs is ook bekend van de Passiespelen in Tegelen. Van 1941 tot 1990 trok Schreurs met zijn Passiespel 600.000 mensen naar Tegelen.

Theo Schouw, neerlandicus en oud-journalist van onder meer De Tijd, kent Schreurs als geen ander. Schouw schreef de in mei van dit jaar verschenen biografie: Jacques Schreurs. Witte raaf onder zwarte kraaien, een 400 pagina’s ‘monument voor een vergeten talent’. Tijdens zijn lezing worden ook beelden getoond van de tv-serie Dagboek van een Herdershond.  Theo Schouw kan boeiend vertellen. Mis deze lezing dus niet!

De lezing in het HelvoirThuis begint om 19.30 uur en duurt tot ongeveer 21.00 uur. Inloop vanaf 19.00 uur.

Tot donderdag in het HelvoirThuis!

Werkgroep Lezingen Vereniging 55+.

Download onze gratis app

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.