[vc_row rt_row_background_width=”fullwidth” rt_row_content_width=”default” rt_row_style=”default-style” rt_row_height=”” rt_column_gaps=”” rt_row_shadows=”” rt_row_borders=”” rt_bg_effect=”classic” rt_bg_image_repeat=”repeat” rt_bg_size=”cover” rt_bg_position=”right top” rt_bg_attachment=”scroll” rt_bg_layer=”” rt_bg_video_format=”self-hosted”][vc_column rt_bg_effect=”classic” rt_bg_image_repeat=”repeat” rt_bg_size=”auto auto” rt_bg_position=”right top” rt_bg_attachment=”scroll”][vc_single_image image=”33964″ img_size=”full” alignment=”center”][vc_column_text]
Antoon Coolen: zijn werk en zijn tijd
Antoon Coolen (17 april 1897- 9 november1961) leeft, vooral bij de oudere generatie, nog voort als schrijver van onder andere Kinderen van ons volk, Peelwerkers en Dorp aan de rivier. In de biografie die Cees Slegers over hem schreef laat hij zien dat Coolens romans en verhalen ook nu nog kunnen ontroeren.
In zijn lezing zal Slegers vertellen hoe Coolen zijn weg koos bij de grote omwentelingen die tijdens zijn leven plaatsvonden, zoals de emancipatie van de katholieken, de politieke spanningen in het interbellum en de economische en sociaal-culturele ontwikkeling van de provincie Noord-Brabant in de eerste helft van de vorige eeuw. En natuurlijk komt ook de inhoud van zijn romans uitgebreid aan de orde.
Dr. Cees Slegers (Cromvoirt 1944) studeerde sociologie in Tilburg. Van 1987 tot 2002 was hij directeur van de Raad voor Welzijn, Onderwijs en Cultuur Noord-Brabant. Vanaf januari 2003 tot 2006 was hij onderzoeker bij de leerstoel ‘Cultuur in Brabant’ bij de Universiteit van Tilburg. In november 2001 promoveerde hij aan de Universiteit Maastricht op het proefschrift Antoon Coolen. Biografie van een schrijver. Hij schrijft boeken over cultuurhistorische onderwerpen en houdt daar lezingen over. Verder is hij actief als trompettist bij The Ballroom Syncopators met muziek uit de ‘roaring twenties’. Daarnaast een zeer actief lid van het Regionaal Seniorenorkest de Meierij. Hij was auteur van diverse theatrale producties voor amateurs in Den Bosch.
dinsdag 23 januari om 20.00u in Koningsoord (Trappistinnentuin 77, 5057 DJ Berkel-Enschot, 013-533 13 33 de voormalige Trappistinnenabdij in Berkel-Enschot)
We vragen een eigen bijdrage van € 2,00 per persoon aan niet leden. Leden hebben gratis toegang.[/vc_column_text][vc_single_image image=”34195″ img_size=”medium” alignment=”center”][vc_btn title=”Website Heemkundekring” color=”black” link=”url:http%3A%2F%2Fwww.dekleinemeijerij.nl||target:%20_blank|”][vc_widget_sidebar sidebar_id=”sidebar-4″][/vc_column][/vc_row][vc_row rt_row_background_width=”fullwidth” rt_row_content_width=”default” rt_row_style=”default-style” rt_row_height=”” rt_column_gaps=”” rt_row_shadows=”” rt_row_borders=”” rt_bg_effect=”classic” rt_bg_image_repeat=”repeat” rt_bg_size=”cover” rt_bg_position=”right top” rt_bg_attachment=”scroll” rt_bg_layer=”” rt_bg_video_format=”self-hosted”][vc_column rt_bg_effect=”classic” rt_bg_image_repeat=”repeat” rt_bg_size=”auto auto” rt_bg_position=”right top” rt_bg_attachment=”scroll”][/vc_column][/vc_row][vc_row rt_row_background_width=”fullwidth” rt_row_content_width=”default” rt_row_style=”default-style” rt_row_height=”” rt_column_gaps=”” rt_row_shadows=”” rt_row_borders=”” rt_bg_effect=”classic” rt_bg_image_repeat=”repeat” rt_bg_size=”cover” rt_bg_position=”right top” rt_bg_attachment=”scroll” rt_bg_layer=”” rt_bg_video_format=”self-hosted”][vc_column rt_bg_effect=”classic” rt_bg_image_repeat=”repeat” rt_bg_size=”auto auto” rt_bg_position=”right top” rt_bg_attachment=”scroll”][/vc_column][/vc_row]