Onze samenleving wordt ouder en daardoor worden we steeds vaker geconfronteerd met het syndroom dementie. We kennen allemaal wel iemand in onze omgeving die alle kenmerken heeft, helaas. Maar dementie is er niet in één keer, het sluipt langzaam iemands leven binnen. Voor mantelzorgers is het niet altijd makkelijk om die eerste verschijnselen te herkennen en een plaats te geven.
Voor die situaties is er nu een handige koffer: de Eerste Hulp Bij Dementie Koffer. De koffer zit boordevol informatie, brochures, dvd’s, boeken over dementie voor jong en oud en verhalen van mantelzorgers.
Als u belangstelling heeft, kunt u de koffer gratis lenen voor de duur van vijf weken. Het zijn vier koffers, want elk dorp van de gemeente Haaren heeft er één. Op verzoek kunt u een EHBDkoffer lenen vanuit Den Domp in Haaren, het HelvoirThuis in Helvoirt, de Es in Esch en bij de ouderenadviseur in Biezenmortel.
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Ineke Matheeuwsen (ouderenwerker) 0411 65 58 99 of met Mirjam van der Meij (beleidsmedewerker) 0411 62 72 82.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *