Zelfstandig wonen is een groot goed wanneer je ouder wordt. De keerzijde is dat je soms minder onder de mensen komt. In Helvoirt hebben alle organisaties op het gebied van zorg en welzijn (Cello, GGD, Vivent, Juvans, MEE, burgerparticipatie, ContourdeTwern, vereniging 55+ Helvoirt, TinH, Zorggroep Elde, ’t Heem en de gemeente Haaren) de koppen bij elkaar gestoken om daar verandering in te brengen. Hierdoor hebben we een nieuwe belangrijke voorziening in onze gemeente Haaren, die wordt uitgerold in alle vier de dorpen. We gaan van start in het dorp Helvoirt.
Voortaan kunnen ouderen die wat minder mobiel zijn, of vergeetachtig, of die zich gewoon wat alleen voelen, elke maandag terecht in het HelvoirThuis. Ontspannen, met elkaar praten, samen eten, spelletjes doen of koffie drinken, er kan en mag van alles, maar vooral: er móet niets.
Een zinvolle, begeleide dagbesteding, die tegelijk de partner of mantelzorger een dagje ontlast. Een ander voordeel is dat de betrokken organisaties er alle aandacht kunnen besteden aan informatie over wonen, welzijn en (thuis)zorg. 
Deelname is gratis, consumpties en maaltijden zijn wel voor eigen rekening. Het ‘dagje thuis in het HelvoirThuis’ is elke maandag van 10.00 uur tot 15.00 uur. Voor Aanmelden en of meer informatie kunt u contact opnemen met Ineke Matheeuwsen per mail inekematheeuwsen@contourdetwern.nl of telefonisch 06 83692717. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *