Slider

Kussen in kerk Helvoirt

Voorzitter Mien van Asten geeft een liefdevolle kus aan manlief Piet vanwege zijn zilveren jubileum

HELVOIRT – 20 oktober 2019.┬áHet moet niet gekker worden. Staat een ouder echtpaar op zondagmorgen na de hoogmis in de Nicolaaskerk flinken te zoenen. Hierna zong het Nicolaaskoor uit volle borst. Lang zal hij leven met drie keer hoera. De kerkgangers bij deze hoogmis begonnen spontaan te klappen.

Het Nicolaaskoor vierde zondag feest. Piet van Asten (80) vierde zijn zilveren jubileum bij het Nicolaaskoor. Aan het eind van de zondagviering in de Nicolaaskerk kreeg de jubilaris uit de Molenstraat een zilveren speld uitgereikt door de voorzitter van het koor zijn vrouw Mien van Asten. In haar toespraak legde zij uit hoe het was gekomen. “In zijn jeugdjaren was Piet van Asten fanatiek lid van het jongerenkoor Gouwdiamus in Udenhout. Toen de kinderen stopten bij de ponyclub , waar Piet en Mien van Asten heel veel tijd instopten was er ruimte om het zingen weer op te pakken. Hij meldde zich aan bij het Nicolaaskoor. Destijds werden ze veel gevraagd bij gouden bruiloften, bij jubilea en bijzondere gebeurtenissen.

Genieten
Piet van Asten: “De drukte is er nu wel vanaf maar we worden als koor nog regelmatig gevraagd om bij vieringen voor bijzondere zaken te komen zingen. Daar genieten wij allemaal van. Het is jammer dat er geen jongeren bij het koor aansluiten. De groep wordt kleiner. Ooit hadden we zeker 40 leden en nu tellen we nog 25 zangers met een flinke hoeveelheid leeftijdsjaren. Elk jaar moeten vanwege de leeftijd van leden afscheid nemen. En wij worden ook ouder. Zolang ik het kan blijf ik zingen. Het is mijn lust en mijn leven. Ik sla geen enkele repetitie op woensdagavond over”.

Kussen
Welgeteld 25 jaar zingen bij het Nicolaaskoor leverde Piet van Asten zondagmorgen een zilveren medaille van Sint Gregorius op. Verder een prachtig boeket bloemen met daarna liefdevolle kussen van de voorzitter van de club zijn echtgenote Mien van Asten. En dat alles onder het toeziend oog de koorleden en het applaus van de kerkgangers.

Van onze correspondent.

Toespraak Mien van Asten
Opspelden van de zilveren Gregorius speld bij het zilveren jubileum

Een bericht plaatsen, een mededeling doen, familiebericht doorgeven of verenigingsnieuws, dat kan bij HelvoirtNet. Tevens zijn wij altijd op zoek naar het laatste nieuws. (een foto en/of logo erbij maakt het vaak leuker). Mailen maar! nieuws@helvoirt.net

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *