Slider1
slider2

Klimaatverandering ook in Helvoirt.

HELVOIRT – 10 september 2023. Afgelopen maanden hebben we het allemaal goed kunnen merken klimaatverandering zorgt voor extreem weer in zuid Europa.

Storm, veel regen en grote hagelstenen hebben voor de nodige schade en overlast gezorgd. Ook in onze regio was er veel schade en overlast o.a. op vrijdag 25 augustus. Allemaal het gevolg van klimaatverandering.
Afgelopen vrijdagavond een prachtige zomeravond waren wij op visite bij Kasia en Gregor. Het was zoals altijd gezellig. Plots hoorden we een bijzonder geluid, achter in de tuin. Wat was dat?? Na wat speurwerk komen we achter in de tuin bij een stapel hout uit voor de BBQ, hier komt het geluid ergens vandaan, het lijkt wel een krekel, luister maar eens naar het geluidsfragment.

Een Krekel in Helvoirt, Is dat niet bijzonder? Ja dat is bijzonder. Krekels komen veel voor in Zuid en Midden-Europa. Iedereen die weleens op vakantie is geweest op een zuid Franse en of Italiaanse camping herkend het geluid van de vele krekels tijdens de zomeravonden.

Maar hoe zou nu de krekel van Gregor in Helvoirt terecht zijn gekomen, ook door de klimaat verandering? Maar de meest logische verklaring is dat Gregor tijdens zijn vakantie in Polen wat stook hout voor de BBQ heeft meegebracht, mogelijk dat deze krekel als verstekeling op deze manier in Helvoirt terecht is gekomen. Op het moment van schrijven zit de krekel nog bij Gregor tussen het hout. Bijzonder toch?

Groetjes,
Kees en Annet

Download onze gratis app

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *