Slider1
slider2

Kerstbomen verkoop voor onderhoudsfonds Nicolaaskerk loopt als een trein

De kerkhofgroep v.l.n.r : Harry van Rooij, Kees van de Loo, Kees Kemps, Frans van Alphen, Piet van Asten, Wim Peijnenborg, Piet Leijten, Piet van Iersel, Jozef Leermakers, Henk Aalderink, Nico van de Zande

HELVOIRT – 17 december 2019. De verkoop van kerstbomen uit de tuin van de Nicolaaskerk loopt als een trein. De eerste zaterdag nadat Sint Nicolaas alle kinderen in Nederland een cadeautje gaf liep het haast storm op het kerkplein aan de Nicolaaskerk.

Talrijke klanten zochten een kerstboom uit om later op te halen. Anderen namen hun keuze direct mee naar huis. De vrijwilligers van de kerkhofgroep Nicolaaskerk kwamen handen te kort en vroegen via de telefoon assistentie van vrijwilligers die direct kwamen helpen.

Kruiwagen
De kerstbomen gaan alle windrichtingen in. Zo haalt een groep uit Udenhout met een platte wagen welgeteld 17 stuks mooie bomen op om een plaats in Udenhout een gezellige sfeer te brengen. Klanten uit Helvoirt komen te voet aan met het idee een boom wel even bij de stam te pakken om zo naar de Broekwal te slepen. Nog voor de persoon het kerkplein verliet keerde hij om met de vraag: “Mag ik de kruiwagen even lenen , breng hem straks terug”. En een half uur later was de kruiwagen weer terug. Henk Aalderink, een van de sjouwers door weer en wind, was blij met de terugkomst. Hij vertelt waarom : “We kunnen hier eigenlijk geen kruiwagen missen.”

De platte wagen met de kerstbomen die richting Udenhout gaan

Naar mate de kerstdennen met en zonder kluit richting woonkamers gaan komt er ruimte in het veld van de bomen. Gemakkelijk om een keer rond een kerstboom te lopen om deze kritisch te bekijken. Is de keuze gemaakt dan helpen de vrijwilligers de kerstden in de achterbak van de auto te sjouwen. Meestal moet de achterklep dicht voor een veilige rit naar het thuisfront. Daar blijkt de boom toch al meer naalden verloren te zijn. Dat wordt voor de kerst nog even de auto uitzuigen.

Fooi
Tot op heden, maandag 16 december, zijn er volgens “kasbeheerder” Piet van Asten al 160 bomen verkocht voor een prijs van dertien euro per boom. Piet van Asten: ” Lang niet iedereen wil het wisselgeld terug bij een betaling van vijftien euro. De opbrengst is voor het onderhoud van de Nicolaaskerk. De fooi gaat ook naar het onderhoudsfonds. Zo zie je maar dat onze actie loopt als een trein.”

Van onze correspondent

Een bericht plaatsen, een mededeling doen, familiebericht doorgeven of verenigingsnieuws, dat kan bij HelvoirtNet. Tevens zijn wij altijd op zoek naar het laatste nieuws. (een foto en/of logo erbij maakt het vaak leuker). Mailen maar! nieuws@helvoirt.net

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *