Slider

zondagse kennismaking met:

Mike Wiersema

HELVOIRT/CROMVOIRT/VUGHT – 24 januari 2021. Mijn naam is Mike Wiersema (37) en woon samen met mijn vrouw en twee kinderen al zo’n 10 jaar in Cromvoirt. Daarvoor heb ik altijd met mijn ouders en zusje in Vught gewoond.

Mijn band met Helvoirt
De eerste keer dat ik meer over Helvoirt kwam te weten was toen ik een jaar of 10 was. Mijn ouders waren van plan om te gaan verhuizen en overwogen ook om in Helvoirt te gaan wonen. Uiteindelijk is de verhuizing naar Helvoirt niet doorgegaan en bleven we in Vught.

Toen ik naar de middelbare school ging kreeg ik klasgenoten uit Helvoirt en ben ik geregeld naar het Helvoirts Weekend gegaan.

De laatste tien jaar ben ik steeds meer betrokken geraakt bij Helvoirt. We hebben er vrienden en kennissen wonen, mijn zoon voetbalt bij v.v. Helvoirt, we bezoeken de carnavalsoptocht in Helvoirt en gaan meestal daarna nog even naar het HelvoirThuis. Nog steeds ga ik naar het Helvoirt Weekend, maar blijft het nu meestal bij de Helvertse Markt. En steevast ga ik op zaterdag een lekker visje halen bij de visboer op het plein.

MOVE Vught
Ik ben werkzaam als buurtsportcoach bij MOVE Vught. Wellicht dat de jullie, inwoners van Helvoirt, al kennis hebben gemaakt met MOVE? Bij voorbeeld via de schoolclinics op de Dr. Landmanschool of het project Vught Beweegt (Sjors Sportief).

Met MOVE willen wij het mogelijk maken dat alle inwoners van gemeente Vught, dus óók Helvoirt, kunnen sporten en bewegen. Ik hoop dan ook dat ik vanuit deze functie fijn samen kan werken met inwoners en organisaties uit Helvoirt. En dat we samen mooie initiatieven kunnen ontplooien.

Prins Hendrik
Ooit als klein jongetje ben ik begonnen met kleutergym bij Prins Hendrik. Opgeklommen via recreatie turnen naar het wedstrijd turnen. Uiteindelijk heb ik drie jaar in het Nederlands Team geturnd waardoor ik in Rotterdam heb getraind, gewoond en naar school ben gegaan. Nadat ik was gestopt als turner ben ik bij mijn ‘oude cluppie’ les gaan geven.

Naast het lesgeven ben ik onder andere coördinerende taken gaan vervullen en is daar een mooie baan uit voortgekomen.
Met mijn werkzaamheden bij MOVE Vught en die Prins Hendrik heb ik een mooie combi-baan en heb ik van mijn hobby mijn beroep kunnen maken.

Naast deze digitale kennismaking, kijk ik er naar uit om, al dan niet werk gerelateerd, de komende jaren met verschillende inwoners en organisaties persoonlijk kennis te maken.

Bron: HelvoirtNet, Foto: Bart Meesters, Tekst Mike Wiersema

Een bericht plaatsen, een mededeling doen, familiebericht doorgeven of verenigingsnieuws, dat kan bij HelvoirtNet. Tevens zijn wij altijd op zoek naar het laatste nieuws. (een foto en/of logo erbij maakt het vaak leuker). Mailen maar! nieuws@helvoirt.net

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *