Slider1
slider2

Jeroen Bosch Ziekenhuis introduceert thuismonitoring

JEROEN BOSCH ZIEKENHUIS – 14 juni 2024. De afgelopen vijf jaar heeft thuismonitoring een enorme groei doorgemaakt in de Bossche regio.

Meer dan 4.000 patiënten van het Jeroen Bosch Ziekenhuis (JBZ) maken nu actief gebruik van thuismonitoring, waarmee het JBZ voorop loopt in Nederland. Op dit moment lopen er programma’s voor patiënten met onder andere atriumfibrilleren, hartrevalidatie, zwangerschapshypertensie, zwangerschapsdiabetes en chronische darmontsteking.

Sinds november 2023 werken we samen met Jeroen Bosch Huisartsen (JBH) voor de thuismonitoring van patiënten met astma, COPD en hypertensie. Al meer dan 525 patiënten zijn aangesloten en een derde van de huisartsenpraktijken in de regio omarmt thuismonitoring. 

Thuismonitoring geeft patiënten meer controle over hun gezondheid. Ze krijgen meer inzicht en kunnen controles thuis uitvoeren, wat resulteert in minder huisarts- en ziekenhuisbezoeken en zorg op maat. 

We zijn nu bezig met een pilot voor gelijktijdige monitoring door meerdere zorgpartners, specifiek gericht op mensen met hartfalen in de laatste levensfase. Dit initiatief zorgt ervoor dat zij comfortabel thuis kunnen blijven, met nauw contact met hun zorgverleners uit de huisartsenpraktijk, wijkverpleging en ons ziekenhuis. 

Bekijk hier de video over thuismonitoring in de Bossche Regio.

Download onze gratis app

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *