Slider1
slider2

JCV redt zich knap uit benauwde positie

Foto: JVC 2 promoveert naar 3e klasse vlnr Dick van der Krabben, Xiang Han en Henk Wentink (21 april 2023)

VUGHT – 23 april 2023. JCV heeft zich op de laatste competitiedag knap weten te redden uit de oncomfortabele positie waarin het na veel tegenslag terecht was gekomen.

De Vughtse tafeltennisploeg klopte kampioen De Treffers zaterdag met 3-7 en weet zich nu verzekerd van een nieuw seizoen in de landelijke derde divisie.
Halverwege het seizoen was JCV 1 nog koploper en kampioenskandidaat, twee wedstrijden voor het einde verkeerden de Vughtenaren ten gevolge van veel onvoorziene omstandigheden plots in degradatiegevaar. Was JCV alle malheur bespaard gebleven, dan had er voor de Vughtenaren veel meer ingezeten.

Compliment
Dat vond ook tegenstander De Treffers, dat zaterdag na afloop een compliment uitdeelde aan z’n Vughtse gasten: “Als jullie het hele seizoen volledig waren geweest, dan hadden jullie hier nu als kampioen gestaan. De terechte”, zei een van de kakelverse tweede-divisionisten uit Roelofarendsveen.
Na de 8-2 zege medio maart op eigen tafel, staken Artem Zeziulin, Jordi van der Schoot en Thy Visser de ‘ware’ kampioen dan ook voor de tweede keer op rij de loef af (3-7). Bij De Treffers was er persoonlijk succes voor Artem Zeziulin. De ‘Vughtse Ukraiener’ won alle drie zijn enkelspelen en nam daarmee revanche voor de eerder thuis geleden nederlaag tegen Riko van Veen. Thy Visser won twee keer. Net zo veel als Jordi van der Schoot, die met 19 overwinningen in 21 partijen het een na hoogste winstpercentage (90) in 3C behaalde.

Uitbreiding
Dankzij de veilige vierde plek mag JCV komend seizoen weer uitkomen in de derde divisie. Het team moet wel op zoek naar uitbreiding omdat vanaf september in de eerste, tweede en derde divisie gespeeld gaat worden met teams van vier man. Om wedstrijden dan enigszins korter te laten duren, wordt dan op twee tafels gespeeld.
In het kielzog van het eerste team bezorgden de JCV-reserves de club een extra succesje door promotie naar de derde klasse veilig te stellen. Henk Wentink, Xiang Han en Dick van der Krabben gaven JCV 2 het laatste zetje door het laatste competitieduel met het Bossche Kruiskamp met 3-7 te winnen. De derde klasse is hetzelfde niveau als waarop plaatsgenoot PJS 1 uitkomt.

Download onze gratis app

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *