Slider1
slider2

Intocht Sint en Pieten in Helvoirt

HELVOIRT – 14 november 2021. Ja vandaag was het de Grote dag voor vele kleine kinderen in Helvoirt, de Intocht van Sinterklaas.

Zoals gewoonlijk werd Sinterklaas opgewacht door Harmonie Kunst Adel in de Achterstraat nabij de N65. Via de Achterstraat liep Sinterklaas met zijn Pieten richting het Kerkplein.

Het was heel druk, veel mensen uit Helvoirt, maar ook mensen buiten Helvoirt waren aanwezig om Sinterklaas te zien. Bij aankomst op het kerkplein stond Frans van Lith, samen met de Burgemeester en Kapelaan Bart, Sinterklaas op te wachten.

Na een welkomst woordje van Frans en Sinterklaas kwam de Burgemeester aan het woord. Het eerste jaar dat wij als Helvoirt onder de Gemeente Vught vallen dus had de Burgemeester een Kadootjes voor sinterklaas. Het was een groot boek over Vught en een wegenkaart van de dorpen die onder de gemeente Vught vallen. Na deze woorden van de genodigden, speelde de Harmonie nog een aantal liedjes. Ook hadden de Pieten een dansje ingestudeerd dat de kinderen allemaal goed meededen.

In de middag was er in Het HelvoirThuis voor de kinderen, oud Hollandse spelletjes, een knutsel- kleur- en fotohoek.

Stichting Comité Helvoirt wil iedereen bedanken die langs de weg stond om Sinterklaas te onthalen.

Wilt U nog een huisbezoek van Sinterklaas met 2 pieten. Neem dan even contact op met: comitehelvoirt@live.nl

Bron: Comité Helvoirt/foto’s Gerben v/d Bruggen

Een bericht plaatsen, een mededeling doen, familiebericht doorgeven of verenigingsnieuws, dat kan bij HelvoirtNet. Tevens zijn wij altijd op zoek naar het laatste nieuws. (een foto en/of logo erbij maakt het vaak leuker). Mailen maar! nieuws@helvoirt.net

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *