Slider1
slider2

Installatie James Gerald Joseph als pastoor bij De Goede Herder in Mill

Pastoor James Gerald Joseph (links) en Vicaris-generaal Drs. Theo Lamers bij binnenkomst kerk

Mill. 3 oktober 2021 . James Gerald Joseph afkomstig van de parochie H. Edith Stein Vught/Cromvoirt/Helvoirt is zondag 3 oktober in de H. Willibrorduskerk te Mill geïnstalleerd als pastoor van de parochie De Goede Herder met parochianen in Mill/ Langenboom/ Haps/ Sint Hubert/ Wilbertoord.

Drs. Theo Lamers, vicaris-generaal van het bisdom ‘s-Hertogenbosch verzorgde mede de installatieviering. Een volle kerk was getuige van de indrukwekkende plechtigheid met gilde eer door het gilde Sint Nicolaas uit Haps en Gilde Sint Barbara uit Sint Hubert  waarin een gelegenheidskoor uit de 5 locaties van parochies De Goede Herder de zang voor haar rekening nam onder leiding van dirigent Marcel Siebers en met organist Ad Geelen.

Na afloop feliciteerden veel parochianen de nieuwbakken pastoor in het cultureel centrum Myllesweerd  te Mill met zijn installatie. Belangstellenden uit Vught, Cromvoirt en Helvoirt waren trots op “hun ”  pastoor en gunden de in India geboren priester deze tot de verbeelding sprekende ontvangst van een Goede Herder voor de parochie met dezelfde naam. De genodigden die van “ver” kwamen kregen koffie en brood voor een behouden thuisreis.

Niet eenvoudig

Vicaris Theo Lamers sprak in zijn preek over een bijzonder moment.   Drs. Lamers:  ” Een priester komt uit India via Vught naar Mill. James mag de Goede Herder zijn alleen is dat tegenwoordig niet eenvoudig. Het is niet vanzelfsprekend dat de mensen naar de kerk komen. Je moet volhouden. Wij priesters zijn gewone mensen met goede en foute kanten!  Van India naar dit prachtige regenachtige dorp om gevolg te geven aan de roep van God.”  James Gerald Joseph sprak daarna zijn wijdingsbelofte als priester opnieuw uit.

Overhandiging symbolen

Hij kreeg uit handen van gelovigen via de vicaris drie symbolen overhandigd. De sleutel van de kerk, het evangelieboek en de kaars. Een pracht van een overhandiging als onderdeel van de installatie. De drie symbolen stonden keurig bij elkaar op het altaar en vormden samen  een eenheid. Een langdurig applaus van de kerkgangers bevestigden de inzegening. Hierna kreeg pastoor James Gerald Joseph het verzoek  voor het eerst voor te gaan in de viering.

 Rechts op de foto de symbolen:  de sleutel, het evangelieboek en de kaars

Advies aan de Goede Herder

Emeritus pastoor Ad van der Meijden sloot de plechtigheid op verzoek van de nieuwe pastoor af met een mededeling: De Goede Herder is een grote parochie.

De trommelaars van het gilde gaan voorop aan het eind van de viering.

Bron en foto’s van onze correspondent

Een bericht plaatsen, een mededeling doen, familiebericht doorgeven of verenigingsnieuws, dat kan bij HelvoirtNet. Tevens zijn wij altijd op zoek naar het laatste nieuws. (een foto en/of logo erbij maakt het vaak leuker). Mailen maar! nieuws@helvoirt.net

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *