Slider1
slider2

Inloopavond boomplant Den Hoek

HELVOIRT – 9 november 2023. In de gemeente komen meer bomen. Één van de gekozen locaties is dichtbij Den Hoek.

De gemeente Vught presenteert het inrichtingsplan van de bomen graag op woensdagavond 15 november vanaf 19.30 uur in het HelvoirThuis.

De gemeente heeft het doel om te ‘vergroenen’. Dit doen ze door extra bomen te planten in het buitengebied. Dit is goed voor de biodiversiteit, versterkt het groene karakter van de omgeving én legt C02 vast.
Het college van B&W heeft besloten om meerdere locaties in de gemeente aan te wijzen voor het planten van bomen, één van deze locaties is dichtbij Den Hoek. Op het gemeentelijk perceel dichtbij Maanlicht kan er een combinatie gemaakt worden van het planten van bomen en het aanleggen van een waterberging.

Voorlopig plan KLIK HIER

Op basis van een gemaakt ontwerp (ook wel inrichtingsplan genoemd), waar ook de waterberging op staat is bepaald hoeveel bomen en welke type bomen er geplant kunnen worden. Het ontwerp is afgestemd met de Uilenwerkgroep Helvoirt. De gemeente wil de bomen graag voor het einde van 2023 planten.

Op woensdagavond 15 november van 19.30 tot 20.30 uur bent u van harte welkom in het HelvoirThuis om het ontwerp te zien en eventuele op- of aanmerkingen door te geven. De projectleider van de gemeente Vught, uitvoerder en ontwerper van Combinatie Eschdoorn zijn op de inloopavond aanwezig voor vragen.

Download onze gratis app

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *