Slider1
slider2

Ingezonden bericht: Helpen we samen een vluchtelingengezin?

HELVOIRT – 31 december 2020. Daags voor Kerst kreeg ik een mailtje van een van de ambtenaren uit onze – toen nog – gemeente.

Hij schreef: Vanwege de taakstelling die we als gemeente hebben huisvesten we met regelmaat vluchtelingen met een status in onze gemeente. Recentelijk heeft een gezin uit Jemen (vader, moeder, 5 kinderen, waarvan de jongste meervoudig gehandicapt) een huurovereenkomst getekend voor een woning in Helvoirt. Kort na het tekenen ging de lockdown in, waardoor de inrichting van de woning is gestagneerd. Dit heeft ertoe geleid dat ze de woning nog niet kunnen betrekken. Ze moeten hierdoor iets langer in het AZC verblijven, maar ze willen z.s.m. deze kant op komen. Er moet nog wat worden geverfd, er moet nog iets op de vloer, gordijntje, bedden, het gewone inrichtingswerk. Meestal doen de mensen dit zelf, het vervelende is alleen dat dit gezin in Zweelo verblijft (aan de andere kant van Nederland) en vanwege de handicap van de jongste zoon wat minder zelfredzaam is. Vluchtelingenwerk begeleidt dit gezin, maar die lopen ook tegen hun grenzen aan. Zou jij eens na willen denken of er vrijwilligers zijn in het Helvoirtse die hierin tijdelijk een rol zouden kunnen spelen?

Gisteren heb ik deze vader gesproken. Wat vooral duidelijk werd is dat hij heel graag naar Helvoirt wil komen, maar eigenlijk niet vooruit kan. Alle winkels, maar dan vooral ook – vanwege het zeer beperkte budget – de kringloopwinkels, zijn gesloten en ga dan maar eens een heel huis inrichten voor jouw gezin…

De vraag is dan ook: wie heeft er nog overtollige maar bruikbare spullen die dit gezin vooruit kunnen helpen? In feite is alles welkom: bedden, tafels, stoelen, borden, bestek en ga zo maar door.

Omdat ik geen idee heb wat het effect van zo’n vraag is verzoek ik u om via email (eidevries@home.nl) te reageren, indien mogelijk met een of meer foto’s. Ik zal dan in overleg met het gezin op uw mail reageren en iets afspreken over ophalen en / of brengen. En mocht u ervaring hebben met zo’n ‘klus’ of gewoon mee willen helpen, laat het me ook aub weten.

Met vriendelijke groet,

Edward de Vries

Een bericht plaatsen, een mededeling doen, familiebericht doorgeven of verenigingsnieuws, dat kan bij HelvoirtNet. Tevens zijn wij altijd op zoek naar het laatste nieuws. (een foto en/of logo erbij maakt het vaak leuker). Mailen maar! nieuws@helvoirt.net

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *