Slider

Helvoirtse huisartsen kopen Oude Dr. Landmanschool niet

Foto: Kees Wittenbols

Vooralsnog blijven de huisartsen zitten op de huidige locatie. 

HELVOIRT –  9 juli 2019. De Oude Dr. Landmanschool in Helvoirt krijgt vooralsnog geen medische bestemming. De Helvoirtse huisartsen, die nu gevestigd zijn aan de Valkeniersstraat, verhuizen niet naar de voormalige basisschool. Wethouder Vromans: “Dat is erg spijtig want een gezondheidscentrum in de kern van Helvoirt tegenover het verzorgingshuis met voldoende parkeergelegenheid aan de achterzijde was een uitgelezen kans”.

De huisartsen hadden vorig jaar reeds hun twijfels over de verhuizing. Toch is besloten nog eenmaal te onderzoeken of de Dr. Landmanschool het nieuwe onderkomen kon worden. Zo is er een akoestisch rapport gemaakt om in beeld te brengen welke maatregelen er bij diverse functies van het gebouw getroffen moeten worden. Ook zijn de Oude Dr. Landmanschool en de huidige locatie van de huisartsenpost getaxeerd en zijn er verschillende functiescenario’s geschreven. Helaas hebben de huisartsen onlangs aangegeven dat geen van de scenario’s voor hen financieel haalbaar of acceptabel is. Vooralsnog blijven de huisartsen zitten op de huidige locatie. Zij beraden zich op de toekomst.

Nu de verkoop van de Oude Dr. Landmanschool aan de huisartsen geen doorgang vindt zullen wij op grond van de afspraken in het kader van de herindeling, het vervolg gaan afstemmen. Openbare verkoop van de Oude Dr. Landmanschool kan de volgende stap zijn. Wethouder Vromans: “Bij verkoop zal de koper van de Oude Dr. Landmanschool rekening moeten houden met de Harmonie dan wel een volwaardig alternatief voor hen moeten bieden. Dat is de afspraak met de raad”. 

Een bericht plaatsen, een mededeling doen, familiebericht doorgeven of verenigingsnieuws, dat kan bij HelvoirtNet. Tevens zijn wij altijd op zoek naar het laatste nieuws. (een foto en/of logo erbij maakt het vaak leuker). Mailen maar! nieuws@helvoirt.net

1 Comment

Avarage Rating:
  • 0 / 10
  • Antoon van de Ven , 12 juli 2019 @ 13:20

    Heel jammer. Hopelijk is er nog iets op te vinden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *