Slider1
slider2

Helvoirtenaar Rinus van den Heuvel dubbele wereldkampioen

Wereld Vogeltentoonstelling Mondial

HELVOIRT – 22 februari 2019. Tijdens de Wereld vogeltentoonstelling Mondial in Zwolle is afgelopen maand Helvoirtenaar Rinus van den Heuvel twee keer wereldkampioen geworden.

Elk jaar wordt de wereld siervogeltentoonstelling Mondial gehouden in een ander land. Dit jaar is Nederland de gastheer. Duizenden fokkers van kooi- en volièrevogels uit alle werelddelen komen jaarlijks op de Mondial bijeen om elkaar te ontmoeten, vogels te vergelijken en om vogels tentoon te stellen, in de hoop een prestigieuze prijs te winnen. Dé bekroning van een fokseizoen.

De uitvoerende organisatie was in handen van de NBvV, de Nederlandse Bond van Vogelliefhebbers, die met ruim 25000 leden de grootste vogelbond ter wereld is. Er kwamen vogels uit 34 verschillende landen naar deze tentoonstelling.

Rinus van den Heuvel ging dus ook met een aantal vogels, die hij zelf heel mooi vond en deze ook zelf gekweekt heeft, naar de wedstrijd en konden er dus ruim 50.000 bezoekers zijn vogels bewonderen. Wonderbaarlijk won Rinus met 1 stam schammalijsters , 1 stam kastanjeruglijster & 2 losse vogels prijzen. Nu mag hij zich dus twee keer kampioen van de wereld noemen. Ook won hij 2 zilveren medailles.

Op de foto’s de twee wereldkampioenen! 

Rinus, namens HelvoirtNet Proficiat!!

Een bericht plaatsen, een mededeling doen, familiebericht doorgeven of verenigingsnieuws, dat kan bij HelvoirtNet. Tevens zijn wij altijd op zoek naar het laatste nieuws. (een foto en/of logo erbij maakt het vaak leuker). Mailen maar! nieuws@helvoirt.net

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *