Familie berichten

21 november 2017 Familieberichten op HelvoirtNet

Het is mogelijk om op de nieuwssite van Helvoirt.n...

Helvoirt van Toen

Dr.Landmanschool op schoolreisje

Hemelvaart, meivakantie, Pinksteren: in de meimaand komt er van lesgeven weinig terecht op de scholen. Dus zijn er ‘studiedagen’, sportdagen en schoolreisjes. Op deze foto zien we de klassen 4, 5 en 6 van de Dr. Landmanschool, tijdens een schoolreisje, kort na de oorlog.

De Dr. Landmanschool zat tot 1974 in het oude gebouw aan de Kastanjelaan, waarvoor nu een nieuwe bestemming wordt gezocht. Het gebouw werd in 1918 neergezet met geld van Pauline Landman, dochter van de Helvoirtse huisarts N.J.B. Landman (1815-1902). In 1974 trok de school naar een nieuw gebouw aan de overkant van de straat en in 2015 naar de huidige locatie aan de Kloosterstraat. Tot 1974 was het een jongensschool, zoals de foto laat zien.

Het reisje ging zo te zien naar Schiphol. “Wijd weg”! Het moet eind jaren vijftig zijn geweest. Meester Verstijnen en meester Muienberg staan erop. Wie herkent andere gezichten of weet wanneer dit plaatsvond? Klik op de foto voor groter formaat.

Helvoirtenaar Erik Manders wint BBQ wedstrijd
Stem op v/d Loo Groente en Fruit

CC Corvers Column

7 januari 2019 Corvers Column: Vlucht naar voren

Sinds april vorig jaar heeft de burgemeester nog a...

De Buit

Plein Helvoirt

10 mei 2018 in Voorpagina
3 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 1. Toon van der Velden 10 mei 2018 at 21:53 Beantwoorden

  Goede avond,

  Mijn vader herkent de mensen op de foto. Als jullie behoefte hebben kunnen jullie hem bellen. Toon van der Velden, telefoonnummer 0411-641587.

  Met vriendelijke groet,

  Willemien Vingerhoets

 2. Dankjewel Willemijn, voor de tip. Je vader, Toon van der Velden (geb. 1938) was er inderdaad bij. Hij zit op de voorste rij, 3e van links. Toen in de vijfde klas. Het jaar was 1950. Volgens Toon was het schoolreisje betaald uit de opbrengst van het oud papier dat de scholieren het hele jaar door in Helvoirt inzamelden. Ze gingen met de trein – vanaf station Helvoirt, jawel! – naar Schiphol om naar de vliegtuigen te kijken. Met drie schoolklassen. De jongens uit de hoogste klas in knickerbocker lange broek. Er waren vier meesters bij. Naast Verstijnen en Muienberg ook Van Iersel en het hoofd van de school, meneer Van Rijswijk. De hele dag weg, boterhammentrommel en drinkflesje mee. Jeugd van nu vindt een vliegveld vooral vervelend, maar in 1950 was het een onvergetelijke sensatie.

 3. dré mathijssen,een foto met vele bekende klasgenoten,de reis was volgens mij in 1948, ik zat voor het laatste jaar in klas 7 bij meester van rijsewijk.
  een van de andere was meester vrolijk. de foto hing een aantal jaren geleden bij de bouwmarkt in de vendelstraat op het prikbord met de vraag naar de namen van de scholieren.
  dit was bedoeld om het geheel te verzenden naar missionaris melis die ook op de foto staat(tweede van boven links) misschien dat een dochter van ad en jeanne melis de foto met namen in haar bezit heeft. zijn er vragen; helvoirtse straat 29 A