Slider1
slider2

Helvoirt moet nacompetitie gaan vrezen na nederlaag tegen Margriet: 0-2

Door Jurgen Hamers

HELVOIRT – 14 april 2024. De kans lijkt aanwezig dat Helvoirt in juni nacompetitie moet gaan spelen om 3e klasser te blijven. Tegen Margriet legde het zeker geen slechte wedstrijd op de mat, maar het bekende ‘’wel blaffen, maar niet bijten’’ kon wederom naar voren worden gehaald. Het voetballend betere Magriet boekte dan wel een terechte zege, maar Helvoirt mocht toch nog lang hopen op een resultaat.

Thuis tegen Margriet. 7 jaar geleden stond dat treffen 3x op de agenda. Eerst vriendschappelijk (6-3 Helvoirt), daarna voor de Provincie Brabant Cup (3-4 Margriet) en later ook in de competitie (7-1 Helvoirt). Bij elkaar opgeteld dus 24 doelpunten in 3 duels. Men ging er dus even goed voorzitten. Helvoirt kreeg na 7 minuten al bijna de 1-0 in de schoot geworpen. Doelman Jurre van den Akker twijfelde te lang met uittrappen na een terugspeelbal. Rico de Laat onderschepte en moest daarna alleen nog maar binnenschieten, maar schoot naast. Daarna ging het duel gelijk op, zonder een benoemingswaardige momenten. Tot precies op het half uur de voorzet van Nick van Oorschot via een polletje opstuiterde, waarna Thomas Lommers de bal helemaal verkeerd raakte en de bal zo achter Jannes Verhulst werkte; 0-1. Het meeste gevaar bleef daarna komen van Margriet, maar verder dan een kopbal van Dion van den Elzen die net naast ging kwam men niet.

Na rust kwam Helvoirt goed uit de kleedkamer. Rico werd door Max Verbeek op van den Akker afgestuurd, maar werd voldoende gehinderd om tot een schotpoging te komen. Van den Akker pakte daarna wel stijlvol de kopbal van Koen van Asseldonk klemvast en kon Max na een goede aanval via Rico en Menno van Hattum net niet bij de bal komen. Ook Margriet kreeg goede kansen op de 0-2. Zo raakte Joey Schuurmans een voorzet van van den Elzen niet goed genoeg en schoot Metin Alkir voorlangs na een mooie aanval. Zo gebeurde er in de eerste 10 minuten na rust meer dan de hele 1e helft bij elkaar. Maar daarna werd het, net als in de 1e helft, vooral werkvoetbal. Veel gebeurde er dus niet meer voor beide doelen. Behalve dan een poging van Agonis Hoti die simpel door Jannes gevangen werd. Pas in de 89e minuut kopte van den Elzen bijna de 0-2 binnen uit een hoekschop. Die werd van de lijn gehaald. Maar in de 92e minuut viel de beslissing alsnog. Hoti brak met z’n snelheid door, legde breed op Schuurmans, die kapte Jannes uit en liet daarna Hoti de 0-2 aantekenen. Zo moet Helvoirt nog altijd sinds 28 januari 2024 wachten op een overwinning, en door de uitslagen op andere velden moet Helvoirt nu toch echt vrezen dat het nacompetitie gaat worden voor 3e klasse behoud.

Volgende week gaat het op bezoek bij Alem, dat inmiddels op de 10e plaats ook al een voorsprong van 4 punten heeft. Wint Helvoirt niet, dan zal nacompetitie zo goed als een feit zijn.