Slider1
slider2

Helvoirt doet z’n plicht in Kruisstraat en bereikt 2e bekerronde: 0-2

Door Jurgen Hamers

HELVOIRT – 17 september 2023. Op de 86e verjaardag van de VV Helvoirt wist het 1e elftal opnieuw probleemloos een wedstrijd in winst om te zetten. In Kruisstraat tegen 4e klasser RKKSV won Helvoirt met 0-2, maar het had veel meer uit dit duel kunnen en moeten halen. Desalniettemin, de 2e bekerronde is, voor het eerst sinds 2017, weer een feit, en daar was het om te doen.

Op een moeilijk bespeelbaar veld moest Helvoirt de al zo goed als zeker zijnde 2e bekerronde zien veilig te stellen. Al snel werd in de 1e helft werd duidelijk dat Helvoirt in principe weinig problemen zou moeten hebben met RKKSV. Het leidde na 11 minuten ook tot een strafschop, nadat Jeroen de Bever vol in z’n rug werd geduwd. Rico klaarde de klus vanaf 11 meter; 0-1. Zou je denken, maar de scheidsrechter keurde het doelpunt af, en gaf een vrije trap aan RKKSV (!!!) Verbazing alom. Wat bleek, een of twee spelers van Helvoirt liepen te vroeg in, maar dan nog, de strafschop was raak. Toch zei de scheids dat het een nieuwe regel was, dat als de aanvallende partij in de fout gaat bij een strafschop, ongeacht hoe die gaat, een vrije trap voor de tegenpartij is. Nou, ja, het zal wel zo zijn. Hoe dan ook, Helvoirt liet zich er niet van de wijs brengen en zette het overwicht na 26 minuten dan toch om in een voorsprong. Op aangeven van Niels Verhoeven schoot Menno van Hattum ineens de bal achter doelman Jan van Balsfoort; 0-1. Ondanks het feit dat Helvoirt overduidelijk de betere was, deed het veel te weinig met de eigen mogelijkheden. Alleen Jeroen kon nog alleen voor van Balsfoort komen, maar al vallend kon hij de bal niet echt voldoende raken.

Na rust kwam RKKSV dan misschien wel iets beter voor de dag, ook dan nog hoefde Helvoirt niet bepaald bang te zijn. Pas na 55 minuten moest Jannes Verhulst voor het eerst echt aan het werk, op een niet al te harde inzet van Bert Coppens. Ook nu kon Helvoirt z’n betere spel niet echt omzetten in goede kansen. Dan maar eens van afstand proberen, moet Ingmar Torjuul gedacht hebben. Zijn schot van ruim 20 meter ging dan ook maar net over. Na 66 minuten viel dan eindelijk de langverwachte 0-2. Na een pass van Marcus Smarius kon Jeroen de voorsprong verdubbelen. Een minuut later moest RKKSV met 10 man verder. Guus Habraken zou een slaande beweging of een elleboog hebben gegeven, volgens de scheidsrechter. In de 77e minuut leidde balverlies de grootste kans voor RKKSV in. Wouter Penninx schoot echter naast. De net ingevallen Max Meijer had de 0-3 op de voet en ook Jeroen zag van Balsfoort nog op z’n weg. Jannes redde ook nog op een volley met een stuit van Yoric van Eefferen. Het bleef dus bij 0-2, waarbij Helvoirt met 9 punten uit 3 duels zich overduidelijk plaatst voor de 2e ronde.

Volgende week de start van de competitie, thuis tegen RKDVC. Een ploeg die al veel indruk maakte in de voorbereiding en ook al behoorlijk productief was. Dat belooft dus een mooi duel te worden.

Download onze gratis app

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *