Slider1
slider2

Helvoirt - Den Dungen 0-0

Door Jurgen Hamers

HELVOIRT – 12 november 2023. Qua verhoudingen en kansenverhoudingen was een 0-0 gelijkspel wel terecht, maar toch zou er bij Helvoirt wel de gedachten rond hebben kunnen gaan dat er toch een zege in had gezeten deze middag. Het speelde immers een prima partij tegen Den Dungen, die misschien wel iets te weinig opleverde qua eindresultaat.

Je kan het je haast niet voorstellen, maar ondanks het feit dat beide plaatsen niet zo gek ver van elkaar liggen, de jeugd vrijwel op hetzelfde niveau voetbalt, was de laatste competitieontmoeting met Den Dungen in het seizoen 1999-2000. 24 seizoenen geleden dus. In die tussentijd is er nog wel een bekerwedstrijd (in 2014) en de nodige vriendschappelijke wedstrijden gespeeld, maar om de punten is dus wel een tijd geleden. Helvoirt was deze editie in de 7e minuut al dichtbij de 1-0. Rico de Laat kon van dichtbij inschieten, maar raakte de hoge voorzet niet goed genoeg. De aanval ging verder en daaruit schoot Marcus Smarius net naast. Rico werd halverwege de 1e helft ook door Jannes Verhulst op pad gestuurd en nu redde Den Dungen doelman Thies Kooijmans met de vingertoppen. In een mooi gelijk opgaand duel kreeg Den Dungen ook zelf nog wat mogelijkheden, maar kwam eigenlijk niet verder dan 2 pogingen van afstand. Zowel inzetten van Loek van Grinsven als Silas Postma werden door Jannes gered.

Na rust ook een gelijk opgaande strijd, met misschien iets meer initiatief van Helvoirt, maar grote kansen waren er haast niet. Na een uur spelen het eerste echte wapenfeit in de 2e helft. De kopbal van Menno van Hattum werd door Kooijmans tot hoekschop verwerkt. 10 minuten voor tijd de grootste kans van de 2e helft en die was voor Den Dungen. Uit een vrijwel identieke positie als waar Rico eerder de 1-0 had kunnen scoren, had nu de net ingevallen Joep Kaarsgaren dat kunnen doen. Die kreeg de bal wel richting doel, maar vol tegen de lat. In de 96e minuut kreeg Den Dungen ook nog een kans om nog 2 punten te kunnen stelen, maar de kopbal van Postma miste kracht, waarmee het toch vermakelijke duel tussen Helvoirt en Den Dungen uiteindelijk doelpuntloos bleef.

Volgende week gaat Helvoirt op bezoek bij Margriet.

Uitslagen 3C:
Helvoirt – Den Dungen 0-0
Nieuwkuijk – Haarsteeg 0-3
EVVC – Nooit Gedacht 3-1
RKDVC – SCG’18 2-2
Nulandia – Alem 1-1
Real Lunet – Margriet 0-0*
DSC – DBN’22 2-3

*gestaakt na 35 min. Blessure scheidsrechter.

Download onze gratis app

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *