Graag wil ik jullie wat vertellen over de kindernevendienst (KND) in Helvoirt.
Op elke eerste zondag van de even maanden is er een KND in de Protestantse kerk, op de eerste zondag van de oneven maanden is er KND in de Katholieke kerk.
Ik, Monique Schellekens, geef de KND in beide kerken, ik ben zelf gereformeerd (protestant) opgevoed. Ik vind het mooi om volgens het oecumenisch rooster de KND te verzorgen en dat de kerken samenwerken om het onder de aandacht van de kinderen te brengen. Juist nu de communietijd langzaam opstart, kunnen we de kinderen extra ondersteunt worden! Natuurlijk krijgen hierbij de volwassenen de kans om naar de kerk te gaan en te kunnen luisteren naar de Dominee/Pastoor terwijl de kinderen een eenvoudigere versie te horen krijgen. Twee vliegen in één klap!
Ik heb jullie hulp nodig! Tijdens de Pasen, Pinksteren en Kerst wordt er in beide kerken KND verzorgd. Wat geweldig is, omdat er dan altijd meer kinderen zijn! Helaas kan ik me niet splitsen… Ik heb 2 moeders die me helpen wanneer ik een keer echt niet kan. Maar zou graag nog een aantal mensen vinden, die, al is het maar één keer per jaar, kunnen helpen. Bijvoorbeeld eerste kerstdag in de Katholieke kerk, daarvoor heb ik nog niemand kunnen vinden.
Wat moet u er voor doen? Aanwezig zijn in de kerk is het voornaamste. Ik zorg dat al het materiaal voor de KND klaar is en bij u gebracht is om even door te nemen. Het verhaal om voor te lezen en de materialen om te kleuren of te knutselen. Misschien zelfs een liedje voorbereiden, maar dat zal ik eerst met u overleggen 
Helpt u ons?? Heeft u vragen of wilt u ons helpen, mail dan naar mooniqie@live.nl
Ik zie héél graag reacties in m’n mailbox!! 

Hartelijke groet, Monique Schellekens

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *