Slider1
slider2

Heemkundekring DKM 75 jaar

HELVOIRT – 25 maart 2023. Onlangs vond u op deze site een artikel over de lezing “De IJzeren tijd in Brabant”.

Deze wordt gehouden op 3 april a.s. om 20.30 uur in de Voorhof in Oisterwijk.

Hierbij zijn we helaas vergeten te melden dat deze lezing wordt georganiseerd door Heemkundekring “De Kleine Meijerij” in het kader van het 75-jarig bestaansjubileum.
In 2022 bestond DKM 75 jaar (opgericht in 1947) en werd 22/23 uitgeroepen tot feestjaar.

Vorig jaar hielden we een open dag met markt bij ons nieuwe onderkomen in Haaren, Nu de Algemene Ledenvergadering op 3 april met dus aansluitend de lezing.

DKM is een actieve club vrijwilligers die ons erfgoed (materieel en immaterieel) levend willen houden voor het nageslacht. Voor slechts 35,00 per jaar bent u al lid en ontvangt u elk kwartaal een mooi tijdschrift met interessante artikelen over families, monumenten, gebieden en historie van ons werkgebied waaronder de volgende gemeentes vallen: Oisterwijk, Moergestel, Haaren, Esch, Berkel-Enschot, Udenhout, Helvoirt, Heukelom en Biezenmortel.

Tevens kunt u als lid gratis naar de lezingen, krijgt u korting op boeken die we uitgeven (Oisterwijkse Historische reeks bijvoorbeeld) en hopen we in het najaar een mooie excursie te kunnen organiseren voor al onze leden.

Het programma tot de zomer is:
– 3 april jaarvergadering en lezing IJzeren tijd (Voorhof Oisterwijk)
– 9 mei Lezing over oud Brabant en de prostitutie in de 17de en 18de eeuw (Park Stanislaus Moergestel)
– 3 juni Bomenwandeling met Mart van den Oever

Voor meer informatie over deze activiteiten; houdt deze site in de gaten, daarin volgen t.z.t. exacte tijden en plaatsen waar e.e.a. zal plaatsvinden.

Download onze gratis app

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *