Slider1
slider2

Hard of zacht plastic

Ingezonden bericht: 

HELVOIRT – 17 juni 2023. De nieuwe papierbak heeft iedereen wel een mening over. We hadden in Helvoirt al een grijze en groene bak. Nu komt daar echter een zwarte bak (met blauwe deksel) bij. Meestal te groot en soms te klein, maar in ieder geval een sta-in-de weg.

Afgelopen donderdag was het bij mij zover. Ik zag een gemeentewerker al vroeg in de ochtend bij mij in de straat druk bezig met het losmaken van de bakken, wielen eronder draaien en klaar. Zo gepiept zou je zeggen.

Toen ik later op de dag mijn honden ging uitlaten viel me echter op dat er allemaal zwarte plastic krullen op de grond lagen. Precies op de plaats waar de gemeentewerker had gestaan. Zonder erbij na te denken raapte ik de krullen op. Opgeruimd staat netjes.

Maar toen ik die avond een andere route liep met mijn honden, zag ik een straat verderop nog meer zwarte plastic krullen. En een straat verder nog meer. Ik begon druk te rapen, goed oplettend of ik niets oversloeg. Lopend door Helvoirt zag ik de plastic krullen bijna in elke straat!

Had de gemeentewerker het te druk met de zwarte bakken om de plastic krullen op te ruimen? Dacht hij dat de taak was van buurtbewoners? Of dacht hij dat ze vanzelf weg zouden waaien? En waar kwamen de witte tie-rips vandaan?

Nu zit ik met een dilemma. Ik heb nu heel veel zwarte plastic krullen van een harde plastic bak. De krullen zijn echter niet hard, anders zouden ze niet krullen. Moeten ze nu bij het hard plastic afval? Of bij PMD afval? Gemeente Vught, help mij!

En de volgende keer de gemeentewerker beter instrueren graag!

Camiel Wijffels

Download onze gratis app

1 Comment

Avarage Rating:
  • 0 / 10
  • will , 18 juni 2023 @ 15:32

    Als wij hoopjes vuil laten liggen staat er vaak heel snel een Boa op de stoep en nu het iemand die via de gemeente komt mogen wordt er niks van gezegd en niet op hum verantwoordelijk aan gesproken . ze zijn toch al een paar dagen bezig . Het is wel uitbesteed aan een Belgisch bedrijf . Misschien mogen ze daar wel alles weg gooien

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *