Met een opkomst van een kleine 30 ondernemers uit de Gemeente Haaren, een boeiend programma met veel vragen vanuit de zaal en een gezellig samenzijn na afloop, kan de Educatieve Avond van de Ondernemersvereniging Haaren op 7 november jl. een succes genoemd worden.
Thema van de avond was ‘zichtbaarheid in de digitale wereld’; hoe hou je als ondernemer je bedrijf zichtbaar in een wereld die steeds groter en (schijnbaar) onpersoonlijker wordt? Adverteren in lokale krantjes, folders rondbrengen of alleen lokale klanten spreken is niet meer voldoende. Internet en sociale media nemen een steeds belangrijkere plek in bij het werven van nieuwe klanten, maar ook bij het informeren van je huidige klanten. Facebook heeft in Nederland inmiddels bijna 10 miljoen gebruikers, waarvan 70% dit medium dagelijks gebruikt. Bezoekers van je website komen al vaker via Facebook binnen dan via Google.
Joska Zinkweg, een Helvoirtse ondernemer en video marketeer, liet zien hoe je video kunt inzetten voor je bedrijf. Voordelen van video, boven geschreven tekst, zijn dat mensen eerder een filmpje kijken dan een lange tekst lezen en dat video’s de vindbaarheid van je website door Google verhogen. Ze toonde aansprekende voorbeelden van een introductievideo (‘dit ben ik en dit is mijn bedrijf’), een vlog (‘deskundigheid tonen en tips aan jouw klanten geven’) en een testimonial (‘een tevreden klant aan het woord laten’). Zo’n video kun je natuurlijk door een professional als Joska laten maken, maar met een smartphone en wat creativiteit kun je dat ook zonder hoge kosten zelf doen. Joska Zinkweg geeft workshops waarin je dit kunt leren, zie: www.zandenzink.nl

dscn3809

Ras-ondernemers en netwerkers Ton van de Ven, Martin Meulendijk en Niek Frijters namen de zaal vervolgens mee in de wereld van het netwerken. Vele vormen kwamen aan bod en door de discussie in de zaal werd duidelijk dat je vooral díe manier van netwerken moet kiezen die past bij jou en jouw bedrijf en doelgroep: ’s ochtends vroeg ontbijten of ’s avonds borrelen; kleinschalig of massaal; elke week, elke maand of een paar keer per jaar; alleen met vakgenoten of gemengd; vrijblijvend of in een strakke formule. Een paar tips van de heren: “ga met een groepje naar grote bijeenkomsten als de BOB-borrel, dan voel je je niet verloren”, “zorg dat je elkaar heel regelmatig ziet zodat je relaties weten wat je doet en als jouw ambassadeur kunnen optreden”, “combineer persoonlijk netwerken met netwerken via online video-conferencing, dat bespaart tijd”. Dit laatste biedt Ton van de Ven aan via zijn bedrijf Crovv, een platform en formule voor online netwerken, zie: www.crovv.nl
Na zo’n geslaagde avond kijken wij alweer uit naar de volgende bijeenkomst. Dat is de traditionele Nieuwjaarsbijeenkomst op dinsdag 10 januari 2017, bij Herberg van Boxtel in Haaren. Graag tot dan!
Dianne Commissaris

dscn3812

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *