Slider1
slider2

Gemeentelijke gladheidsbestrijding 2020-2021

HAAREN – 26 oktober 2020. Nu de temperatuur buiten daalt, wordt de kans op gladheid weer groter. Dit betekent dat de mannen van de buitendienst voor dag en dauw in de weer zijn om de gladheid te bestrijden.

Waar wordt gestrooid en waar niet?
Het is onmogelijk om bij gladheid op alle wegen in de gemeente zout te strooien of sneeuw te ruimen. Op onderstaande kaart bij dit artikel ziet u globaal op welke wegen in geval van gladheid zout gestrooid wordt en/of sneeuw geruimd. De blauwe lijnen vormen samen de strooiroute. Dit zijn de wegen die de dorpen met elkaar verbinden, de fietspaden, de bus route, de calamiteitroutes en een aantal ontsluitingswegen. De kaart kunt u in detail bekijken op onze website www.haaren.nl. Hier vindt u ook het gladheidbestrijdingsplan [link naar https://www.haaren.nl/home/wegen_41858/ .

Gladheidbestrijding en strooiroutes 2020-2021 door ontvangende gemeenten
Om tijdens het seizoen niet te hoeven wisselen, is de gladheidsbestrijding overgedragen aan de gemeenten die onze dorpen opnemen. Vanaf 1 november 2020, het aanstaande gladheidseizoen, gaan de vier ontvangende gemeenten de hele gladheidbestrijding uitvoeren voor de gemeente Haaren. Tot 1 januari ligt de verantwoordelijkheid voor de uitvoering nog bij Haaren.

Helpt u een handje?
Alle gemeenten doen hun best om ervoor te zorgen dat u veilig gebruik kunt maken van de gemeentelijke wegen en fietspaden. We kunnen echter niet overal de gladheid bestrijden en het lukt niet altijd om de wegen waar zout gestrooid of sneeuw geruimd wordt volledig ijs- of sneeuwvrij te maken, bijvoorbeeld vanwege aanhoudende sneeuwval.
We doen daarom een beroep op u, onze inwoners en ondernemers, om elkaar een handje te helpen bij het sneeuwvrij maken van trottoirs, inritten en wandelpaadjes in de omgeving van uw woning en/of bedrijfspand. Op diverse plaatsen in onze gemeente hebben we vorige winter veel behulpzame inwoners gezien die geheel belangeloos dorpsgenoten hierbij hielpen. Dat verdient een compliment. We kunnen sneeuwval en vorst niet voorkomen. We kunnen wel samen proberen om de overlast zoveel mogelijk te beperken.

Een bericht plaatsen, een mededeling doen, familiebericht doorgeven of verenigingsnieuws, dat kan bij HelvoirtNet. Tevens zijn wij altijd op zoek naar het laatste nieuws. (een foto en/of logo erbij maakt het vaak leuker). Mailen maar! nieuws@helvoirt.net

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *