Slider1
slider2

Gemeente Vught rondt Petje af-jaar succesvol af met feestelijke diplomauitreiking

HELVOIRT/CROMVOIRT/VUGHT – 29 juni 2023. Op zondag 9 juli a.s. ontvangen kinderen in Vught hun bronzen of zilveren diploma voor het succesvol afronden van het Petje af-jaar.

Branden blussen, afval recyclen, een robot besturen, de kinderen van Petje af weten nu hoe dit in zijn werk gaat. Hoe de kinderen hun talenten en mogelijkheden verkenden het afgelopen jaar, presenteren zij aan de aanwezige gastdocenten, sponsoren en natuurlijk hun ouders.

Petje af ontvangt buiten schooltijd nieuwsgierige kinderen in de leeftijd 10 – 14 jaar. De kinderen ontdekken de wereld, doen nieuwe ervaringen op en komen in contact met diverse werkvelden en inspirerende rolmodellen. In blokken van vier weken maken de kinderen kennis met zeven verschillende beroepen waarbij zij les krijgen van inspirerende gastdocenten, op bedrijfsbezoek gaan en activiteiten doen die gerelateerd zijn aan kunst, cultuur of gezond gedrag. Zo leerden de kinderen van Petje af Vught o.a. het afgelopen jaar geleerd hoe je een brand blust, welke opleiding een F16-piloot nodig heeft, hoe je een film maakt en hoe je afval verbrandt en wat je met die restenergie kunt.

Diploma-uitreiking
Tijdens de diploma-uitreiking op 9 juli zet Petje af de kinderen in het zonnetje. Deze zal plaatsvinden in het HelvoirThuis, Kloosterstraat 30 in Helvoirt. Van 13.30 tot 15.00 uur.

Over Petje af
Petje af is er al jaren van overtuigd dat de plek van de wieg nooit de kansen in de toekomst mag bepalen. Aanvullend op het onderwijs, biedt zij kinderen in 30 bijeenkomsten per schooljaar een praktijkgericht programma. Kinderen ontdekken hun talenten, vergroten hun wereld, ontwikkelen burgerschapsvaardigheden, meer zelfvertrouwen en een breder perspectief voor de toekomst. Het programma is bewezen effectief en heeft al duizenden kinderen in Nederland ondersteund in hun ontwikkeling.

Meer informatie: www.petjeaf.nl/vught

Download onze gratis app

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *